Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Beschikbaarheid van tools beheren

U kunt aangeven welke tools beschikbaar zijn in uw cursus en welke gebruikers toegang hebben tot deze tools. Als u bijvoorbeeld geen plannen hebt om de tool Cursusberichten te gaan gebruiken, maakt u deze tool niet beschikbaar. De tool is dan voor niemand zichtbaar of toegankelijk, ook niet voor u, totdat u de tool weer beschikbaar stelt. Op de pagina Beschikbaarheid van tools worden de beschikbare tools alfabetisch weergegeven.

Uw school kan bepaalde tools uitschakelen, zodat deze tools niet kunnen worden gebruikt in uw cursussen. Uw school kan ook bepalen dat u als cursusleider niet kunt aangeven wie er toegang heeft tot beschikbare tools.

Instellingen voor toolbeschikbaarheid weergeven

Ga naar het configuratiescherm, vouw de sectie Aanpassen uit en selecteer Beschikbaarheid van tools. Schakel de selectievakjes in van de tools die u beschikbaar wilt stellen in de cursus en van de gebruikers die toegang mogen hebben tot deze tools.

  • Beschikbaar: de tool is beschikbaar binnen de cursus en toegankelijk voor alle gebruikers met een rol die het gebruik van de tool toestaat.
  • Zichtbaar voor gasten: de tool is zichtbaar (alleen-lezen), maar kan niet worden gebruikt door gasten wanneer gasten toegestaan worden in de cursus.
  • Zichtbaar voor waarnemers: de tool is zichtbaar (alleen-lezen), maar kan niet worden gebruikt door waarnemers wanneer waarnemers toegang hebben tot de cursus.
  • Beschikbaar in inhoudsgebieden: u kunt in een of meer inhoudsgebieden van de cursus een koppeling naar een tool toevoegen.

Cirkel met schuine streep erdoor: de school heeft de tool uitgeschakeld.

Als tools niet beschikbaar worden gemaakt na een periode van beschikbaarheid, ofwel op cursusniveau door u of op systeemniveau door de school, wordt er geen inhoud verwijderd van het systeem. Indien de tools opnieuw beschikbaar worden gemaakt, blijft de bestaande inhoud behouden en wordt deze toegankelijk.

De weergave filteren

Klik op de actiebalk op Filter om de tabel te rangschikken volgens de beschikbaarheidsstatus voor de tool en voor de rol die gebruikers hebben in een cursus. Door te filteren kan eenvoudiger worden waargenomen welke tools beschikbaar en zichtbaar zijn en instellingen volgens die criteria gewijzigd worden.

Building Blocks

Als uw school beschikt over een licentie voor een of meer Building Blocks, worden deze weergegeven in de lijst met tools op de pagina Beschikbaarheid van tools.