Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Blogs

Een blog (wat staat voor weblog of weblogboek) is een persoonlijk onlinedagboek dat regelmatig wordt bijgewerkt en dat bedoeld is voor een groot publiek. De meeste blogs hebben ook een functie voor het achterlaten van opmerkingen, zodat lezers van het blog kunnen reageren. Blogs bieden een stimulans voor studenten om hun gedachten duidelijk te formuleren en stellen studenten in staat verschillende aspecten van sociale leerprocessen te ontwikkelen. Blogs zijn bovendien een efficiënt middel om een duidelijk beeld te krijgen van de activiteiten van studenten. Daarnaast kunnen blogs worden gebruikt voor het delen van kennis en inhoud.

In Blackboard Learn worden blogs gemaakt en beheerd door cursusleiders. Alleen ingeschreven gebruikers kunnen blogberichten lezen, toevoegen en voorzien van opmerkingen.

Soorten blogs in Blackboard Learn

In Blackboard Learn bestaan blogs uit twee elementen:

  • Bloginvoer: tekst, afbeeldingen, koppelingen, multimedia, mashups en bijlagen die door cursusdeelnemers zijn gepost en waarop kan worden gereageerd.
  • Opmerkingen: opmerkingen of reacties op blogberichten van andere cursusdeelnemers, inclusief de cursusleider.

U hebt drie mogelijkheden om studenten te laten werken met blogs:

  • Cursusblogs: u kunt een cursusblog maken en het onderwerp van het blog kiezen. Alle cursusdeelnemers kunnen berichten toevoegen aan het blog en opmerkingen toevoegen aan berichten.
  • Individuele blogs: u maakt een blog dat is bedoeld voor individuele cursusleden. In dit scenario bent u de enige die blogberichten kan posten. Alle andere cursusdeelnemers kunnen alleen opmerkingen bekijken en toevoegen.
  • Groepsblogs: u kunt de tool Blogs inschakelen voor een groep gebruikers.
    • Groepsleden kunnen blogberichten toevoegen en opmerkingen plaatsen over berichten, bijvoorbeeld om op elkaar te reageren.
    • Alle cursusdeelnemers kunnen groepsblogs bekijken. Deelnemers die geen lid zijn van de groep kunnen alleen opmerkingen toevoegen.

U hebt volledige controle over alle blogs in uw cursus. Dit betekent dat u in alle blogs berichten kunt wijzigen en verwijderen. Daarnaast kunt u opmerkingen van gebruikers verwijderen.