Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Agenda

U kunt de cursusagenda gebruiken om datums door te geven aan studenten waarop activiteiten zijn gepland die betrekking hebben op de cursus. Activiteiten in de cursusagenda worden weergegeven aan alle leden van de cursus. Enkele voorbeelden:

 • Vergaderingen
 • Inloopmomenten
 • Tentamens
 • Gastsprekers
 • Cursusitems met einddatums

Calendar

Cursusitems met einddatums

Wanneer u items zoals toetsen of opdrachten toevoegt aan een cursus en een einddatum instelt, wordt voor die datum automatisch een gebeurtenis toegevoegd aan de agenda van de cursus.

In het geval van agendagebeurtenissen die zijn gekoppeld aan inhoudsitems worden alle ingestelde regels voor adaptieve inhoud en beschikbaarheid verwerkt, zodat het beschikbaar komen van een item juist wordt vermeld in de agenda.

Een koppeling naar de agenda toevoegen aan het cursusmenu

Als u wilt dat studenten de cursusagenda raadplegen vanuit de cursus, kunt u een koppeling toevoegen aan het cursusmenu, zodat studenten met één muisklik toegang hebben tot de tool. U kunt de naam van de koppeling desgewenst aanpassen.

 1. Activeer de bewerkingsmodus (AAN) en wijs het plusteken boven het cursusmenu aan. De vervolgkeuzelijst Menu-item toevoegen verschijnt.
 2. Selecteer Toolkoppeling.
 3. Voer een naam in voor de koppeling.
 4. Selecteer Agenda in de vervolgkeuzelijst Type.
 5. Schakel het selectievakje Beschikbaar voor gebruikers in.
 6. Klik op Verzenden.