Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Taken

De tool Taken kunt u gebruiken om projecten of activiteiten (taken) te ordenen door de taakprioriteit te definiëren en de taakstatus bij te houden. In uw rol als cursusleider kunt u taken toevoegen aan uw cursus. Studenten kunnen hun taken beheren via de module Mijn taken of een toolkoppeling in uw cursus. Zie Een modulepagina maken voor meer informatie over het toevoegen van de module Mijn taken aan een cursus.

Als u wilt dat een activiteit of opdracht op een bepaalde datum is voltooid, kunt u overwegen de tool Opdrachten in combinatie met de agenda te gebruiken in plaats van een taak.

U kunt taken maken en deze posten op de pagina Taken van een cursus. Alle gebruikers kunnen persoonlijke taken toevoegen aan hun taakpagina's. Taakinformatie wordt geordend in kolommen voor prioriteit, taaknaam, status en vervaldatum.

De tool Taken is ook beschikbaar als een groepstool om taken te versturen naar bepaalde groepen binnen een cursus.

De meldingsmodule Taken  van een cursus bevat alleen informatie die relevant is voor die cursus. Zie Informatie over het meldingsoverzicht voor meer informatie.

Taken weergeven

Taken worden standaard op prioriteit weergegeven, niet op datum. De taak met de hoogste prioriteit staat dus altijd bovenaan. Als u taken wilt weergeven op einddatum, klikt u op de kop Einddatum. Gebruik de statuskolommen om te zien hoeveel studenten hun voortgang hebben gemeld of een taak hebben afgerond.

Een cursustaak maken, wijzigen of verwijderen

 1. Klik in het cursusmenu op Tools. Selecteer Taken op de pagina Tools.

  -OF-

  Ga naar het configuratiescherm, vouw de sectie Cursustools uit en selecteer Taken.
 2. Klik op de actiebalk van de pagina Taken op Cursustaak maken.
 3. Typ op de pagina Cursustaak maken een naam voor de taak.
 4. Typ een beschrijving. Gebruik de functies van de inhoudseditor om de tekst op te maken en bestanden, afbeeldingen, webkoppelingen, multimedia en mashups toe te voegen.
 5. Geef een waarde op voor Einddatum of gebruik de datumselectiekalender om de datum te selecteren.
 6. Selecteer de prioriteit van de taak in de vervolgkeuzelijst Prioriteit. U kunt kiezen tussen Laag, Normaal en Hoog.
 7. Klik op Verzenden.
 8. De taak wordt weergegeven op de pagina Taken. Open het contextmenu van de taak om de taak te bewerken of te verwijderen.

De voortgang van een taak bekijken

 1. Open de pagina Taken.
 2. Klik op de titel van een taak om de pagina Taak weergeven te openen. De pagina Taak weergeven bevat de voortgang van alle studenten voor die taak.

Een koppeling voor de tool Taken toevoegen aan het cursusmenu

Als u wilt dat studenten de tool Taken regelmatig raadplegen, kunt u een koppeling toevoegen aan het cursusmenu, zodat studenten met één muisklik toegang hebben tot de tool. U kunt de naam van de koppeling desgewenst aanpassen.

 1. Activeer de bewerkingsmodus (AAN) en wijs het plusteken boven het cursusmenu aan. De vervolgkeuzelijst Menu-item toevoegen verschijnt.
 2. Selecteer Toolkoppeling.
 3. Voer een naam in voor de koppeling.
 4. Selecteer Taken in de vervolgkeuzelijst Type.
 5. Schakel het selectievakje Beschikbaar voor gebruikers in.
 6. Klik op Verzenden.

De nieuwe toolkoppeling wordt onder aan het cursusmenu weergegeven. Gebruik de pijlen om de koppeling op de gewenste positie weer te geven. Open het contextmenu van de koppeling om de koppeling te hernoemen, te verbergen of te verwijderen.