Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Course Cartridges importeren

Course Cartridges bestaan uit cursusmateriaal dat vooraf is samengesteld door professionele auteurs, redacteuren en uitgevers, en dat u kan worden gedownload en worden toegevoegd aan een cursus.

Met Course Cartridges hebt u toegang tot volledige verzamelingen leermiddelen die worden aangeboden door wetenschappelijke uitgevers. U kunt op één centrale locatie relevant, door de uitgever gemaakt materiaal vinden. Wanneer het materiaal is gedownload naar een cursus, kunt u de inhoud desgewenst aan de cursusinhoud aanpassen door materiaal toe te voegen en te verwijderen.

Course Cartridges kunnen fungeren als aanvulling op bestaande online cursussen, maar zijn ook uitermate geschikt als startpunt voor faculteitsleden die net zijn begonnen met het ontwikkelen van online onderwijsstrategieën. U kunt profiteren van het gebruiksgemak, de verscheidenheid en de professionele kwaliteit van het beschikbare materiaal in Course Cartridges.

Als u Course Cartridges wilt gebruiken in een cursus, kunt u deze downloaden van de site die wordt aangegeven in de onderstaande downloadinstructies en installeren met behulp van een downloadcode die wordt verstrekt door de uitgever van de Cartridge.

Zonder downloadcode kunt u geen Course Cartridge-inhoud toevoegen.

Cartridges met kopieerbeveiliging

Cartridges kunnen zijn voorzien van een kopieerbeveiliging of vrij toegankelijk zijn.

De inhoud van Course Cartridges met kopieerbeveiliging kunt u niet samen met een cursus kopiëren of exporteren. Een cursus kan slechts één cartridge met kopieerbeveiliging bevatten.

Er kunnen wel verschillende Course Cartridges zonder kopieerbeveiliging worden toegevoegd aan een cursus, inclusief één cursus die een cartridge met kopieerbeveiliging bevat.

U kunt inhoud van Course Cartridges zonder kopieerbeveiliging samen met een cursus kopiëren, exporteren en importeren.

Functionaliteit van Cartridges

Er zijn geen beperkingen op de inhoud van vrij toegankelijke cartridges tijdens het importeren, exporteren, archiveren, herstellen of kopiëren. De inhoud wordt net als andere inhoud in een cursus behandeld.

Als u de inhoud van een cartridge met kopieerbeveiliging gaat archiveren, terugzetten, exporteren, importeren of kopiëren, gelden de volgende beperkingen:

 • Archiveren: wanneer een cursus wordt gearchiveerd, wordt alle inhoud van de cartridge in de cursus opgeslagen in het archief.
 • Herstellen: wanneer een gearchiveerde cursus wordt hersteld door een Blackboard-beheerder van uw school, wordt de inhoud van de cartridge opgenomen in de herstelde cursus.
 • Exporteren: wanneer een cursus wordt geëxporteerd, wordt de inhoud van de cartridge niet opgenomen.
 • Importeren: de inhoud van de cartridge wordt alleen bij het importeren van een cursus opgenomen als het pakket als een archief was gemaakt. De inhoud van de cartridge wordt niet bij geëxporteerde pakketten opgenomen.
 • Kopiëren: de inhoud van de cartridge wordt altijd opgenomen wanneer een cursus met gebruikers wordt gekopieerd (exacte kopie). U hebt de mogelijkheid de inhoud van de cartridge als onderdeel van het cursusmateriaal te kopiëren naar een nieuwe cursus of het cursusmateriaal toe te voegen aan een bestaande cursus.

de inhoud van slechts één cartridge met kopieerbeveiliging kan naar een cursus worden gekopieerd.

Een Course Cartridge importeren

 1. Vraag de downloadcode voor cursusleiders aan bij de uitgever van het tekstboek.
 2. Vouw in het configuratiescherm het onderdeel Pakketten en functies uit en selecteer Course Cartridge importeren.
 3. Typ de downloadcode voor de Course Cartridge in het tekstvak.

  zonder downloadcode kunt u geen Course Cartridge-inhoud importeren.

 4. Klik op Verzenden. De inhoud van de Course Cartridge wordt toegevoegd aan het cursusmateriaal.

Een Course Cartridge downloaden

 1. Selecteer een tekstboek met een bijbehorende Course Cartridge in de lijst met Course Cartridges op . Selecteer op de pagina Extensies in de vervolgkeuzelijst Filteren op Course Cartridge.
 2. Vraag de downloadcode voor cursusleiders aan bij de uitgever van het tekstboek.

  zonder downloadcode kunt u geen Course Cartridge-inhoud downloaden.

 3. Begin met het maken van de cursus.
 4. Terwijl u de cursus maakt, voert u de downloadsleutel voor cursusleiders in die u hebt aangevraagd in stap 2.
 5. Klik op Verzenden om de cursus te maken.
 6. U ontvangt een e-mailbericht wanneer de Course Cartridge in de nieuwe cursus is geladen.

Hoe studenten Course Cartridges openen

 1. Studenten inschrijven in uw cursus.
 2. Vertel studenten dat ze het verplichte tekstboek moeten aanschaffen of ander door de uitgever aangeboden materiaal dat de toegangscode bevat.
 3. Wanneer een student de cursusinhoud voor het eerst opent, moet hij of zij een toegangscode invoeren. Wanneer de code is gevalideerd, hebben studenten deze code niet meer nodig.

Problemen met Course Cartridges oplossen

Als u een student niet kunt helpen met een vraag over een Course Cartridge, moet u de student vragen om rechtstreeks contact op te nemen met de uitgever van de Cartridge. De benodigde contactinformatie kan worden opgevraagd bij de boekwinkel op de campus of bij de afdeling die verantwoordelijk is voor het bestellen van tekstboeken.