Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Inhoud van het meldingsoverzicht

Het meldingsoverzicht bevat meldingen voor gewijzigde items. Deze meldingen worden weergegeven in verschillende modules, die u kunt toevoegen, verwijderen en aanpassen.

Voor de volgende items kunnen verschillende meldingen worden gegenereerd:

 • Inhoudsitem
 • Cursusinformatie
 • Opdrachten
 • Toetsen
 • Bloginvoer
 • Enquêtes
 • Dagboekinvoer
 • Berichten in discussieruimte
 • Cijferaanpassingen
 • Waarschuwingen van het Retention Center
 • Informatie over groep
 • Mededelingen

Als uw school beschikt over een licentie voor Community Engagement, worden de modules van het meldingsoverzicht ook weergegeven in Mijn Blackboard en op het tabblad Mijn instelling. Het overzicht bevat dan meldingen voor alle cursussen.

Weergavemodules

De meldingen voor deze items zijn verdeeld over modules. In de volgende tabel worden de drie meestgebruikte modules, de bijbehorende meldingen en de opmaak toegelicht.

Modules
items Informatie en stijl
aandacht gevraagd Een item dat is verzonden door een gebruiker en dat moet worden bekeken of beoordeeld door de cursusleider. Categorieën van de mogelijke meldingstypen: 
 • Toetsen beoordelen: de toetsen en de gebruikers die de toetsen hebben ingeleverd.
 • Opdrachten beoordelen: de opdrachten en de gebruikers die de opdrachten hebben ingeleverd.
 • Enquêtes beoordelen: de enquêtes en de gebruikers die de enquêtes hebben ingeleverd.
waarschuwingen In het gebied Te laat worden beoordelingen, opdrachten of enquêtes weergegeven waarvan de einddatum is verstreken zonder dat de student het item heeft ingeleverd. In het gebied Retentie Center-waarschuwingen worden eventueel regels weergegeven waaraan studenten zich niet hebben gehouden, inclusief de namen van deze gebruikers.
Nieuwe items Het gebied Communicatie bevat het aantal ongelezen berichten in een discussieruimte voor elk forum, de ongelezen blogberichten en de ongelezen dagboekberichten. Het gebied Materiaal bevat gewijzigde, verzonden of nieuwe inhoud, toetsen, opdrachten en enquêtes.

Informatie over studenten

In de volgende tabel worden de modules voor meldingen beschreven die studenten zien, inclusief de bijbehorende meldingen en de opmaak.

Modules
items Informatie en stijl
Takenlijst In het gebied Van welke items is de vervaldatum verstreken worden toetsen, opdrachten of enquêtes weergegeven waarvan de einddatum is verstreken zonder dat de student het item heeft ingeleverd. Het gebied Van welke items is de vervaldatum bereikt bevat informatie over toetsen, opdrachten of enquêtes met een vervaldatum (ook wel einddatum genoemd).
Nieuwe items Het gebied Communicatie bevat het aantal ongelezen berichten in een discussieruimte voor elk forum, de ongelezen blogberichten en de ongelezen dagboekberichten. Het gebied Materiaal bevat gewijzigde, verzonden of nieuwe items, zoals toetsen, opdrachten, mededelingen en enquêtes.
waarschuwingen Deze module is alleen voor cursusleiders.

Studenten kunnen de volgorde van de cursussen en organisaties in de modules Mijn cursussen en Mijn organisatie aanpassen. Daarnaast kunnen ze aangeven welke informatie ze binnen een cursus of organisatie willen weergeven.

Meldingen voor specifieke functies of items

In de volgende tabel wordt uitgelegd welke informatie er wordt weergegeven voor specifieke functies of items.

Informatie over meldingen
Item Belangrijke informatie
Groep  Inzendingen door afzonderlijke groepsleden worden aan de cursusleider gemeld als groepsinzendingen en niet als inzendingen van de individuele gebruikers in de groep.
Discussieruimte Het aantal ongelezen berichten voor een cursus wordt weergegeven. Klik op het aantal om naar de hoofdpagina met discussieruimten te gaan.
Blog Het aantal ongelezen berichten voor een blog wordt weergegeven. Klik op het aantal om naar het blog te gaan.
Dagboek Het aantal ongelezen berichten voor een dagboek wordt weergegeven. Klik op het aantal om naar het dagboek te gaan.
Toetsen of opdrachten met meerdere pogingen Informatie over de meest recente poging en een koppeling worden weergegeven.