Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Instellingen voor het meldingsoverzicht

Als de school instellingen heeft gedefinieerd voor meldingen, e-mailmeldingen, herinneringen voor vervaldatums en de weergaveduur van meldingen, hebben deze instellingen prioriteit boven gebruikersinstellingen.

U hebt de volgende mogelijkheden als dit wordt toegestaan door de school:

 • Bepalen welke meldingen in het overzicht worden weergegeven.
 • Bepalen voor welke meldingen een e-mailbericht wordt verstuurd.
 • Bepalen op welke manier e-mailberichten worden verzonden: als losse e-mails of eenmaal per dag een digest van alle e-mailberichten.
 • Bepalen na hoeveel dagen een melding wordt verwijderd.
 • Herinneringen versturen wanneer een vervaldatum (einddatum) bijna is bereikt.

De pagina Meldingsinstellingen bewerken openen

Ga naar het algemene navigatiemenu en selecteer Instellingen > Meldingsinstellingen bewerken om de pagina Meldingsinstellingen bewerken weer te geven.

Deze pagina bevat algemene meldingsinstellingen.

 • Algemene instellingen bewerken: Hiermee kunt u algemene instellingen voor meldingen definiëren, zoals de indeling van e-mailberichten, het schema voor automatisch verwijderen en het schema voor het versturen van herinneringen voor cursussen en organisaties.
 • Instellingen afzonderlijke cursussen bewerken: Hiermee worden de huidige meldingsinstellingen weergegeven voor cursussen waarbij een gebruiker is ingeschreven. U kunt de meldingsinstellingen wijzigen voor een bepaalde cursus.
 • Instellingen voor meldingen batchgewijs bewerken: Selecteer de set cursussen of organisaties waarvoor u de meldingsinstellingen tegelijkertijd wilt bijwerken en bewerken.
 • Instellingen afzonderlijke organisaties bewerken: Hiermee worden de huidige meldingsinstellingen weergegeven voor organisaties waarbij een gebruiker is ingeschreven. U kunt de meldingsinstellingen wijzigen voor een bepaalde organisatie.

Het type e-mailmelding kiezen

U kunt instellen dat u voor elke melding een e-mailbericht wilt ontvangen, maar u kunt ook kiezen voor een dagelijkse digest van e-mailberichten. In dat geval krijgt u per dag één e-mailbericht met informatie over alle meldingen voor die dag. U kunt aangeven wanneer u deze dagelijkse digest wilt ontvangen.

 • Individueel: er wordt voor elke melding een afzonderlijke e-mail verstuurd. In het geval van gegevens met betrekking tot het Retention Center (ook wel Retentie Center genoemd), ongelezen forumberichten, ongelezen blogberichten en ongelezen dagboekberichten, kan deze optie niet worden gekozen.
 • Dagelijkse digest: alle meldingen worden verzameld en in een dagelijkse digest per e-mail verstuurd. Geef bij Dagelijkse digest van e-mailberichten verzenden aan wanneer u de digest wilt ontvangen.

Weergaveduur van meldingen instellen

Stel het aantal dagen in waarna een melding automatisch wordt verwijderd.

Herinneringen voor vervaldatum instellen

De gebruiker kan instellen dat er herinneringen worden verstuurd wanneer een vervaldatum (einddatum) bijna is bereikt. Deze herinnering wordt per e-mail aan de gebruiker verzonden.

Stel het aantal dagen voorafgaand aan de vervaldatum in dat u de herinnering wilt ontvangen.

De e-mail kan direct worden verzonden of als digest, afhankelijk van de gekozen instelling.

Instellen welke meldingen en e-mails u wilt ontvangen

U kunt aangeven welke meldingen u wilt ontvangen en hoe.

Standaard ontvangt u alle soorten meldingen. Deze meldingen worden weergegeven in de modules van het meldingsoverzicht.

Standaard ontvangt u geen meldingen per e-mail. Dit betekent dat er voor geen enkel item een melding per e-mail wordt verstuurd. Als u een e-mailmelding wilt ontvangen voor de volgende items, is dit alleen mogelijk als Dagelijkse digest van e-mailberichten is geselecteerd:

 • Gegevens van het Retention Center
 • Ongelezen berichten in discussieruimte
 • Ongelezen blogberichten
 • Ongelezen dagboekvermeldingen

Als u de gewenste instellingen hebt gekozen, klikt u op Verzenden om deze instellingen op te slaan. 

Als u zicht bevindt op de pagina Meldingsinstellingen bewerken van een cursus, kunt u Overal doorvoeren kiezen om de instellingen te gebruiken voor al uw cursussen.