Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Direct verzenden gebruiken

Met de functie Direct verzenden kunt u SafeAssign-rapporten genereren voor werkstukken die niet zijn ingediend via een SafeAssignment en kunt u werkstukken toevoegen aan de database van de instelling. Aangezien de functie Direct verzenden niet is geïntegreerd met het Grade Center, adviseert Blackboard indien mogelijk SafeAssignments te gebruiken om inzendingen te verzamelen.

Via Direct verzenden kunt u werkstukken afzonderlijk indienen of batchgewijs door ze op te nemen in een zip-bestand. Voeg niet meer dan 100 werkstukken toe aan een zip-bestand. U kunt in één sessie van Direct verzenden maximaal 300 werkstukken verwerken. U kunt Direct verzenden niet gebruiken voor het verwerken van werkstukken die groter zijn dan 10 MB.

Werkstukken verzenden met Direct verzenden

 1. Ga naar het configuratiescherm en vouw de optie Cursustools uit.
 2. Selecteer SafeAssign.
 3. Klik op Direct verzenden. Er verschijnt een lijst met mappen en werkstukken. Deze lijst bevat werkstukken die al zijn geüload via Direct verzenden. Het wordt afgeraden bestanden te verwijderen uit Direct verzenden, aangezien ze dan ook worden verwijderd uit de database met bestaande materialen.
 4. Navigeer naar de map waarin u de werkstukken wilt uploaden.
 5. Klik op Werkstukken verzenden.
 6. Kies Bestand uploaden en selecteer de bestanden. U kunt afzonderlijke werkstukken uploaden, maar ook werkstukken die zijn opgeslagen in een zip-bestand. Selecteer eventueel Document kopiëren/plakken en voeg de tekst van het document toe aan het veld.
 7. Selecteer de uploadopties:
  • Als concept verzenden: er wordt een SafeAssign-rapport gegenereerd, maar het werkstuk wordt niet toegevoegd aan de database en wordt niet gebruikt voor het controleren van andere werkstukken.
  • Geen controle op plagiaat: de werkstukken worden toegevoegd aan de database zonder dat er wordt gecontroleerd of inhoud is overgenomen uit bestaand materiaal. Gebruik deze functie om werkstukken uit een eerdere cursus te uploaden en te voorkomen dat studenten dit materiaal hergebruiken.
 8. Klik op Verzenden.

Gedeelde mappen en persoonlijke mappen

Gedeelde mappen van Direct verzenden zijn toegankelijk voor gebruikers die bevoegd zijn de functie Direct verzenden te gebruiken. Cursusleiders en onderwijsassistenten hebben toegang tot gedeelde mappen om inzendingen voor een cursus te bekijken. Persoonlijke mappen zijn een extra hulpmiddel om werkstukken te beheren. Deze mappen 'volgen' u en zijn beschikbaar in alle cursussen waarvoor u de rol Cursusleider hebt.

Ondersteunde bestandstypen

De functie Direct verzenden ondersteunt de volgende bestandstypen:

 • Microsoft Word-document (DOC, DOCX)
 • Rich Text Format (RTF)
 • HTML (HTM, HTML)
 • Tekstbestanden (TXT)
 • Zip-bestanden (ZIP)