Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Bladeren naar bestanden in Cursusbestanden en Content Collection

Overal waar u bestanden kunt bijvoegen in een cursus kunt u de functie Bladeren in cursus gebruiken om een bestand te selecteren in Cursusbestanden. Als uw school beschikt over een licentie voor Inhoudsbeheer, kunt u bestanden zoeken in Content Collection met de functie Bladeren in Content Collection.

De vensters Bladeren in cursus en Bladeren in Content Collection bevatten tabbladen en functies die het bladeren en zoeken naar bestanden eenvoudiger maken.

Zie Cursusbestanden voor meer informatie over de verschillen tussen cursusbestanden en Content Collection. Zie Koppelingen maken naar bestanden en mappen in Cursusbestanden voor meer informatie over het koppelen van bestanden in uw cursus.

Het venster Bladeren in cursus

 1. De tabbladen Bladeren, Uploaden en Geavanceerd zoeken:
  • Blader naar mappen waartoe u toegang hebt. Als u cursusbestanden hebt, hebt u alleen toegang tot de cursus waarin u zich bevindt. Met de Content Collection hebt u mogelijk toegang tot andere mappen zoals Mijn inhoud, Cursusinhoud en Instellingsinhoud.
  • U kunt een bepaald bestand uploaden, meerdere bestanden of een pakket.
  • Voer een geavanceerde zoekopdracht uit. U kunt zoeken naar bestands- en mapnamen, metagegevens, bestandsinhoud, commentaren, locatie, grootte, prullenbakken, datum gemaakt en maker.
 2. Lijstweergave en Miniatuurweergave: U kunt bestanden en mappen in Cursusbestanden weergeven als een lijst met bestandsnamen of als miniaturen (kleine afbeeldingen). Klik op de koppelingen boven aan de pagina om te schakelen tussen de weergaven.
 3. Oriëntatiebalk: Navigeer naar andere mappen met de koppelingen op de oriëntatiebalk.
 4. Gebruik de pijl omlaag naast een mapnaam om naar de submappen te navigeren.
  • Klik op het vinkje (File:nl-nl/Learn/9.1_SP_12/Instructor/130_Course_Files/040_About_Browsing_for_Files_in_Course_Files_and_the_Content_Collection/icon_select_folder_checkmark.png ) om de huidige map te selecteren en te koppelen in uw cursus. Wanneer u het vinkje selecteert, wordt het groen (File:nl-nl/Learn/9.1_SP_12/Instructor/130_Course_Files/040_About_Browsing_for_Files_in_Course_Files_and_the_Content_Collection/icon_select_folder_checkmark_green.png ).
  • Gebruik de pijl omhoog (File:nl-nl/Learn/9.1_SP_12/Instructor/130_Course_Files/040_About_Browsing_for_Files_in_Course_Files_and_the_Content_Collection/icon_up_arrow_browse_course.png ) om één map boven de bovenliggende map te gaan, als die bestaat.
 5. Zoeken naar inhoud: Voer een eenvoudige zoekopdracht uit naar bestands- en mapnamen. De zoekopdracht omvat geen opties om naar metagegevens te zoeken. U kunt optioneel ook zoeken naar bestandsinhoud. Definieer zoekcriteria en klik op Start.
  • Gebruik de selectievakjes om de bestanden en mappen voor het inhoudsitem te selecteren. U kunt het selectievakje in de koptekst selecteren om alle zichtbare items te selecteren. Ga voorzichtig te werk als u een map koppelt. Studenten krijgen namelijk standaard de machtiging Lezen voor de volledige inhoud van de map. Dit betekent dat studenten toegang hebben tot alle bestanden en submappen in de map. U kunt op de titel van een koptekst klikken om de kolom te sorteren.
 6. Items selecteren: De bestanden en mappen die u selecteert, worden hier weergegeven. Klik op de functie Lijst tonen om het gebied Items selecteren weer te geven, met daarin uw selectie. Wanneer u dit gebied opent, vouwt het vierkant-pictogram samen. U kunt een geselecteerd bestand of map verwijderen door op de X te klikken.