Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursussen en items van Content Collection kopiëren

Koppelingen naar Content Collection-items in een cursus worden gekopieerd tijdens het kopiëren van een cursus. Aangezien koppelingen naar Content Collection-items worden gekopieerd en niet fysieke bestanden, moeten alle gebruikers beschikken over machtigingen binnen Content Collection om deze bestanden weer te geven. Gebruikers in de nieuwe cursus hebben de juiste machtiging niet. Zodra een gebruiker zonder de juiste machtiging voor een Content Collection-item een koppeling selecteert naar het item in een cursus, wordt de melding Toegang is geweigerd weergegeven. 

Cursusleiders moeten voor deze gebruikers een machtiging toevoegen voor het Content Collection-item. De beheerder van Blackboard kan de kopieerinstellingen ook zo instellen dat de machtigingen automatisch worden bijgewerkt na het kopiëren van een cursus.

Het automatisch bijwerken van machtigingen geldt alleen voor gekopieerde cursussen. Wanneer u een cursus herstelt of importeert, worden de machtigingen van gebruikers voor items van Content Collection waarnaar koppelingen in de cursus zijn opgenomen, niet automatisch bijgewerkt. Het bovenstaande doet zich dan voor. Alle koppelingen naar Content Collection-items worden dan verbroken.

Machtigingen voor Content Collection-items automatisch bijwerken

Voor de Blackboard-beheerder van uw school is de optie Kopieerinstellingen beschikbaar. Hiermee kunnen de machtigingen voor Content Collection-items worden beheerd die zijn opgenomen bij het kopiëren van een cursus. Er zijn twee opties die beheerders kunnen inschakelen. Het is mogelijk beide opties in te schakelen of een van de beide opties. Wanneer deze opties zijn ingeschakeld, worden de machtigingen voor Content Collection-items in nagenoeg alle cursusgebieden automatisch bijgewerkt.

  • Machtigingen bijwerken voor algemene koppelingen: Als deze optie is geselecteerd, krijgen alle gebruikers die zijn ingeschreven voor de gekopieerde cursus automatisch de machtiging Lezen voor Inhoudsbeheer-items waarnaar een koppeling bestaat in de cursus.
  • Machtigingen bijwerken voor e-Reserve-koppelingen: Wanneer deze optie is geselecteerd, krijgen alle gebruikers in de gekopieerde cursus automatisch de machtiging Lezen voor eReserves-items waarnaar een koppeling bestaat in de cursus.

Toetsen vormen hierop de enige uitzondering. De machtigingen voor Content Collection-items die aan toetsen, enquêtes en vragenpools zijn gekoppeld, worden niet automatisch bijgewerkt. Cursusleiders moeten de machtigingen voor deze items handmatig bijwerken via Inhoudsbeheer.

Itemmachtigingen in Content Collection

Wanneer een Content Collection-item wordt gekopieerd via Cursus kopiëren en de machtigingen automatisch worden bijgewerkt, zijn de nieuwe machtigingen voor het item zichtbaar in Content Collection. Wanneer een Content Collection-item wordt weergegeven in Content Collection, beschikken alle cursusgebruikers over de machtiging Lezen.