Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Herbruikbare objecten ontdekken

Net als het gewone onderwijs is online-onderwijs een proces dat continu evolueert. Het inrichten en onderhouden van een opslaglocatie voor cursusmateriaal in Content Collection maakt het mogelijk de nieuwste cursusmaterialen en onderzoeksresultaten beschikbaar te stellen voor uw afdeling of de hele school.

Doorgaans wilt u inhoud opnieuw gebruiken in meerdere of opeenvolgende delen van een cursus die u geeft OF wilt u een deel van uw cursusinhoud delen met anderen, waaronder:

 • Instructies voor het maken van een scriptie met andere leden van uw afdeling.
 • Een presentatie met geïnteresseerde collega's die hun gezichtspunten en bewerkingen kunnen toevoegen.
 • Beleidsrichtlijnen die van toepassing zijn op alle cursussen in uw afdeling.

In de Content Collection kunt u zes types herbruikbare objecten maken:

 • opdracht
 • Cursusinhoud
 • Discussie-onderwerp
 • Externe koppeling
 • Grade Center
 • HTML-object

007 Reusable Objects

Herbruikbare inhoud ontdekken in de cursus

U moet mogelijk een instelling maken in uw cursus zodat u herbruikbare objecten kunt ontdekken die u en andere gebruikers gemaakt hebben in de Content Collection. Andere gebruikers moeten gepaste machtigingen instellen voor hun herbruikbare objecten zodat u ze kunt ontdekken.

 1. Vouw het onderdeel Aanpassen in het configuratiescherm uit.
 2. Selecteer Eigenschappen.
 3. Selecteer op de pagina Eigenschappen, in het onderdeel Cursusbestanden, de optie Alle opties voor Content Collection weergeven.
 4. Klik op Verzenden. De functie Inhoud ontdekken is beschikbaar op de actiebalk in inhoudsgebieden en het Grade Center.

In dit voorbeeld kunt u een herbruikbaar object toevoegen aan een Inhoudsgebied door middel van de functie Inhoud ontdekken.

 1. Open een inhoudsgebied en wijzig de bewerkingsmodus naar AAN.
 2. Klik op Inhoud ontdekken op de actiebalk om de vervolgkeuzelijst Herbruikbare objecten ontdekken te openen.
 3. Selecteer een herbruikbaar objecttype:

  U moet een inhoudsitem maken om een externe link toe te voegen aan een herbruikbaar object die u hebt gemaakt in de Content Collection. Blader dan naar de Content Collection voor de externe link naar het herbruikbare object en link het aan het inhoudsitem. Wanneer u overigens inhoud samenstelt in een inhoudsgebied, kunt geen gebruikmaken van het weblinkinhoudstype om de externe link naar de herbruikbare objecten te openen.

  • opdracht
  • Cursusinhoud
  • Discussie-onderwerp
  • Grade Center
  • HTML-object
 4. Klik op Start.
 5. In het venster Leerobjecten worden de herbruikbare objecten voor dat type weergegeven. Selecteer het item dat u wilt toevoegen.
 6. Klik op Verzenden. De pagina Item maken wordt weergegeven.
 7. Geef een naam op voor het herbruikbare object.
 8. Vul de overige velden in.
 9. Klik op Verzenden.

Nadat u een herbruikbaar object hebt toegevoegd aan uw cursus, als u het wilt wijzigen, moet u het bewerken in alle in alle instanties van uw cursussen. U mag het herbruikbare object bewerken in de Content Collection door middel van de optie Bewerken in Blackboard in het contextmenu. Deze wijzigingen worden echter niet doorgevoerd op de plaatsen waarnaar een koppeling is gemaakt in uw cursussen. De bewerkingen die u doorvoert, worden van kracht wanneer u ze de volgende keer toevoegt aan een cursus. De enige uitzondering hierop zijn herbruikbare objecten met een bestandsbijlage. Als het bestand in het herbruikbare object gekoppeld wordt in de Content Content Collection, moet u het bestand bijwerken door middel van de functie Overschrijven in de Content Collection.

Als u een herbruikbaar object verwijdert uit uw cursus waaraan het is gekoppeld, wordt het niet verwijderd uit de Content Collection. De koppeling naar het herbruikbare object in de cursus wordt verwijderd. Om een herbruikbaar object geheel uit uw cursus te verwijderen, moet u het verwijderen uit de Content Collection. Als het bestand is gekoppeld aan de cursus, verschijnt er een waarschuwing dat het verwijderen van het bestand verbroken koppelingen tot gevolg heeft. U kunt het verwijderen dan alsnog annuleren en het rapport 360° overzicht openen om te zien waar het bestand is gekoppeld.