Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Verbeteringen voor de toegankelijkheid

Voor Blackboard is het erg belangrijk dat het platform gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. De code en ontwerptechnieken voor de gebruikersinterface worden continu gecontroleerd om te verzekeren dat de toepassing door iedereen kan worden gebruikt, in een zo groot mogelijke mate, ongeacht leeftijd, vaardigheden of situatie.

Snelkoppelingen

Via het hulpmiddel Snelkoppelingen kunt u snel een kop of gedeelte van een pagina binnen Blackboard Learn vinden en daar rechtstreeks naartoe gaan. 

Het pictogram Snelkoppelingen vindt u in de linkerbovenhoek en als u erop klikt, ziet u een klein venster met het oriëntatiepunt en navigatiekoppelingen op de pagina. Ook worden de beschikbare sneltoetscombinaties voor de pagina weergegeven.

Zie Snelkoppelingen voor meer informatie.

Inhoudseditor voor wiskundige formules

WIRIS biedt de functies voor het bewerken van wiskundige formules van de inhoudseditor die is geïntroduceerd in SP10. In SP10 werd de invoegtoepassing WIRIS aangeboden in de vorm van een Java-applet. Hierdoor waren de functies voor wiskundige formules niet op alle platforms beschikbaar omdat er op het doelplatform voorzieningen voor Java virtual machines aanwezig moesten zijn. SP12 bevat een nieuwe WIRIS-editor die is gebaseerd op JavaScript. Hierdoor is Java niet meer vereist en zijn alle functies voor het bewerken van wiskundige formules nu ook beschikbaar op platforms die Java niet ondersteunen in browsers, zoals iOS. De functionaliteit van de wiskundige editor WIRIS is hierdoor beschikbaar voor alle platforms waarop een browser met JavaScript-ondersteuning wordt uitgevoerd.

De overstap van de niet-toegankelijke applet-gebaseerde editor naar een op JavaScript gebaseerde editor is een verdere verbetering van de toegankelijkheid.

Zie Werken met de inhoudseditor voor meer informatie.

Toegankelijkheidsnormen

Blackboard meet en evalueert de toegankelijkheid aan de hand van twee standaarden: sectie 508 van de Amerikaanse rehabilitatiewet en de Web Content Accessibility-richtlijnen (WCAG 2.0) uitgevaardigd door het World Wide Web Consortium (W3C). Onze software wordt door externe partijen gecontroleerd op de toegankelijkheid van de producten. Voor de conformiteit vanBlackboard Learn9.1 met de toegankelijkheidsnormen van sectie 508 van de rehabilitatiewet door middel van het hulpmiddel Voluntary Product Accessibility Template® (VPAT®), raadpleegt u VPAT for Blackboard Learn Release 9.1. Voor de conformiteitsverklaring van Blackboard Learn 9.1 SP11 ten aanzien van de Web Content Accessibility-richtlijnen 2.0, niveau AA, raadpleegt u Conformiteitsverklaring over de toegankelijkheid van Learn.

Interactieve tools

We hebben de bruikbaarheid van al onze interactieve tools verbeterd. Dit zijn tools zoals discussieruimten, wiki's, blogs en dagboeken. Service Pack 12 bevat gebruiksverbeteringen voor iedereen, maar met name voor klanten die een ondersteunende
technologie gebruiken. De nieuwe aanpak voor het lezen van een discussielijn is eenvoudig te verwerken door schermleesprogramma's.
Bovendien is de interface wat opgeruimd, zodat gebruikers van een schermleesprogramma of het toetsenbord minder ruis tegenkomen wanneer ze door de interface navigeren.

Als u meer wilt weten over de commitment van Blackboard inzake toegankelijkheid, raadpleegt u http://www.blackboard.com/accessibility.