Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

De omgeving van Blackboard Learn

Bij het gebruik van Blackboard Learn moet u rekening houden met het volgende:

 • Uw school kan bepaalde tools binnen de toepassing uitschakelen. Als u merkt dat u geen toegang hebt tot bepaalde tools, neemt u contact op met uw school.
 • De openheid van Blackboard Learn betekent dat cursusleiders, organisatieleiders en beheerders de interface kunnen aanpassen. De namen voor bepaalde items in Blackboard Learn kunnen dan ook afwijken van de namen die worden gebruikt in de documentatie.
 • Met behulp van Building Blocks kan uw school externe toepassingen, tools, inhoud en diensten integreren in Blackboard Learn. Building Blocks worden naadloos geïntegreerd in Blackboard Learn.

Compatibele browsers

Zie Ondersteunde browsers voor informatie over ondersteunde browsers en besturingssystemen.

Neem contact op met de helpdesk van uw school als u wilt weten welke versie van Blackboard Learn er wordt gebruikt op uw school, aangezien de compatibiliteit per versie verschilt.

U kunt Blackboard Mobile Learn op verschillende mobiele apparaten gebruiken, zoals apparaten van BlackBerry® of met Android™. iOS wordt ook ondersteund. Denk hierbij aan apparaten zoals de iPad, de iPhone en de iPod touch. Neem contact op met de helpdesk van uw school als u wilt weten of uw school beschikt over Blackboard Mobile Learn.

Een korte introductie

 1. Paginakop: Het gebied boven aan het scherm met de tabbladen, toegang tot Mijn Blackboard en de koppeling Afmelden.
 2. Tabbladen: Blackboard Learn heeft twee algemene tabbladen: Mijn instituut en Cursussen. Als uw school beschikt over een licentie voor Inhoudsbeheer, ziet u een tabblad Content Collection. Als uw school beschikt over een licentie voor Community Engagement, zijn de tabbladen Community en Diensten beschikbaar. Daarnaast heeft de school de mogelijkheid zelf tabbladen te maken en op basis van instellingsrollen verschillende tabbladen weer te geven voor gebruikers. Zie Het tabblad Mijn instituut voor meer informatie.
 3. Navigatie tussen cursussen: Gebruik deze navigatiefunctie om toegang te krijgen tot alle cursussen waarbij u bent ingeschreven. Open het contextmenu naast de titel van een cursus en selecteer een andere cursus in het contextmenu. Als u bijvoorbeeld de discussieruimte in een cursus bekijkt en een andere cursus selecteert in het contextmenu, wordt de discussieruimte van die cursus weergegeven. Bovendien kunt u in de oriëntatiebalk de meest recent bezochte pagina's in een cursus zien.
 4. Cursusmenu: Het venster aan de linkerkant bevat koppelingen naar alle inhoud van de cursus, zoals inhoudsgebieden, afzonderlijke tools, webkoppelingen, cursuskoppelingen en modulepagina's. Zie Cursusmenu voor meer informatie.
 5. Inhoudsframe: Het grotere gebied op het scherm naast het cursusmenu waarin inhoudsgebieden, tools of cursusmateriaal worden weergegeven.
 6. Actiebalk: De rijen boven aan het inhoudsframe, met acties die u op paginaniveau kunt uitvoeren, zoals Discussielijn maken in de discussieruimte of Verzenden in de tool Opdracht.

Meer informatie over de paginakop

De gebruikersinterface van Blackboard Learn bestaat uit onderdelen die u kunt gebruiken om eenvoudig te navigeren binnen het programma, gegevens in te voeren, items te wijzigen en opties aan te passen. Nadat u zich hebt aangemeld bij Blackboard, komt u op de pagina Mijn instituut. De namen van pagina's en tabbladen in de interface kunnen worden aangepast door uw school. De weergegeven tabbladen zijn afhankelijk van de licenties waarover uw school beschikt.

Als uw school bijvoorbeeld beschikt over een licentie voor Community Engagement en u lid bent van een vereniging of organisatie, kan die vereniging of organisatie een eigen tabblad maken binnen Blackboard Learn.

De paginakop bevat altijd de tabbladen en het algemene navigatiemenu. De paginakop is altijd hetzelfde, ook binnen een cursus.

Algemeen navigatiemenu: Dit menu opent u door op de pijl naast uw naam te klikken. Gebruik dit menu om snel en eenvoudig naar alle cursussen in Blackboard Learn te navigeren. Het menu biedt ook toegang tot Mijn Blackboard en instellingen over uw persoonlijke gegevens. Zie Mijn Blackboard en Persoonlijke gegevens en instellingen bewerken voor meer informatie.

Cursusinhoud afdrukken

Blackboard Learn wordt uitgevoerd in een webbrowser. Om die reden wordt het afdrukken afgehandeld door uw browser. Als de inhoud bestaat uit een bijgevoegd bestand van bijvoorbeeld Microsoft® Word, kunt u afdrukken via dat programma.

In de meeste browsers kunt u de "Help" raadplegen om informatie over afdrukken te vinden.

Als u extra hulp nodig hebt bij het afdrukken van cursusinhoud, neemt u contact op met de helpdesk van uw school.

Opties voor paginering

U kunt de opties voor paginering wijzigen om te bepalen hoeveel items er op een pagina worden weergegeven in Blackboard Learn. U kunt bijvoorbeeld vastleggen hoeveel forums worden weergegeven op de hoofdpagina van de discussieruimte.

Standaard worden er 25 items per pagina weergegeven en het maximumaantal items is 1000 per pagina. Klik op Alles weergeven om alle items weer te geven en de andere besturingselementen te verbergen. Uit prestatieoverwegingen is het raadzaam het aantal items per pagina niet te groot te maken.

Ga als volgt te werk om de opties voor paginering te bewerken.

 1. Klik op Paginering bewerken.
 2. Typ een waarde in het vak Items per pagina. Als de waarde groter is dan het totale aantal items, worden alle items weergegeven. Als de waarde kleiner is dan één, dan wordt er één item weergegeven.