Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Meldingen

Via het algemene navigatiemenu kunt u meldingsinstellingen beheren voor alle cursussen en organisaties waarbij u bent ingeschreven. Het meldingssysteem is een raamwerk voor het bezorgen van meldingen bij gebruikers van Blackboard Learn. U krijgt een melding wanneer er een gebeurtenis plaatsvindt in het systeem, zoals het beschikbaar komen van een nieuwe opdracht, een uitgevoerde enquête of het verstrijken van de einddatum van een toets.

Alle ingeschakelde meldingen worden automatisch gegenereerd wanneer de bijbehorende gebeurtenis plaatsvindt. Als de cursusleider bijvoorbeeld een nieuwe opdracht heeft gemaakt en deze beschikbaar stelt, genereert het systeem automatisch de relevante meldingen.

Meldingen worden op de volgende manieren aangeboden:

 • Als uw school beschikt over een licentie voor Community Engagement, kunt u meldingen bekijken in het meldingsoverzicht op de homepage voor een cursus en op het tabblad Mijn instituut. Zie Informatie over het meldingsoverzicht voor meer informatie.
 • U kunt alle meldingen doornemen op de pagina Updates in Mijn Blackboard. Zie Over de pagina Updates voor meer informatie.
 • U kunt meldingen per e-mail ontvangen of op uw mobiele apparaat.

Als de school dit heeft toegestaan, kunt u aangeven voor welke items u meldingen wilt ontvangen. U kunt voor elk item afzonderlijke instellingen opgeven.

Als de school meldingsinstellingen heeft gedefinieerd, hebben deze instellingen prioriteit boven uw instellingen.

Meldingsinstellingen

Selecteer Instellingen in het algemene navigatiemenu. Kies Meldingsinstellingen bewerken in het menu Instellingen.

 1. Algemene instellingen bewerken: Hiermee kunt u algemene instellingen voor meldingen definiëren, zoals de indeling van e-mailberichten, het schema voor automatisch verwijderen en het schema voor het versturen van herinneringen voor cursussen en organisaties.
 2. Instellingen afzonderlijke cursussen bewerken: Hiermee worden de huidige meldingsinstellingen weergegeven voor cursussen waarbij u bent ingeschreven. U kunt de meldingsinstellingen wijzigen per cursus wijzigen.
 3. Instellingen voor meldingen batchgewijs bewerken: selecteer de set cursussen of organisaties waarvoor u de meldingsinstellingen tegelijkertijd wilt bijwerken en bewerken.
 4. Instellingen afzonderlijke organisaties bewerken: Hiermee worden de huidige meldingsinstellingen weergegeven voor organisaties waarbij u bent ingeschreven. U kunt de meldingsinstellingen wijzigen per organisatie wijzigen.

De meldingsinstellingen wijzigen

 1. Klik op de pagina Meldingsinstellingen bewerken op Algemene instellingen bewerken.
 2. Op de pagina Algemene instellingen bewerken kunt u aangeven of u voor elke melding een e-mail willen ontvangen, maar u kunt ook kiezen voor een dagelijkse digest van e-mailberichten. In dat geval krijgt u per dag één e-mailbericht met informatie over alle meldingen voor die dag. U bepaalt wanneer u deze dagelijkse digest wilt ontvangen.
  • Afzonderlijke berichten: er wordt voor elke melding een afzonderlijke e-mail verstuurd. In het geval van gegevens met betrekking tot het Retention Center (ook wel Retentie Center genoemd), ongelezen forumberichten, ongelezen blogberichten en ongelezen dagboekberichten, kan deze optie niet worden gekozen.
  • Dagelijkse digest van e-mailberichten: alle meldingen worden verzameld en in een dagelijkse digest per e-mail verstuurd.
 3. Stel het aantal dagen in waarna een melding automatisch wordt verwijderd.
 4. Selecteer Ja als u herinneringen wilt ontvangen wanneer een einddatum (vervaldatum) bijna is bereikt. Stel het aantal dagen voorafgaand aan de vervaldatum in dat u de herinnering wilt ontvangen. De herinnering kan direct worden verzonden of als digest, afhankelijk van de gekozen instelling.
 5. Klik op Verzenden.

Individuele meldingen en e-mailmeldingen

U kunt specifieke typen meldingen selecteren en aangeven voor welke meldingen u een e-mail wilt ontvangen. Standaard worden alle typen meldingen weergegeven in het overzicht.

Standaard ontvangt u geen meldingen per e-mail. Als u meldingen voor een bepaalde tool of functie inschakelt, wordt er hierover een e-mail verstuurd. Als u een e-mailmelding wilt ontvangen voor de volgende items, is dit alleen mogelijk als Dagelijkse digest van e-mailberichten is geselecteerd:

 • Ongelezen berichten in discussieruimte
 • Ongelezen blogberichten
 • Ongelezen dagboekvermeldingen

Als u de gewenste instellingen hebt gekozen, klikt u op Verzenden om deze instellingen op te slaan.