Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Samenwerkingstools

De cursusleider en de school bepalen welke tools beschikbaar zijn. Als deze tool niet beschikbaar is, heeft de cursusleider of de school de tool mogelijk uitgeschakeld.

Met de samenwerkingstools kunt u deelnemen aan real-time lessen en discussies. Voorbeelden van dergelijke sessies zijn onlinediscussies, real-time colleges en live vraag-en-antwoordforums. Het is misschien ook mogelijk opnamen van eerdere sessies te bekijken.

Cursusgroepen kunnen de samenwerkingstools gebruiken voor privé-sessies die alleen toegankelijk zijn voor leden van de groep.

Er zijn twee samenwerkingstools:

  • Virtueel klaslokaal is een tool met een whiteboard, een chatvenster, een webbrowser, een cursusoverzicht en een gebied voor het stellen en beantwoorden van vragen.
  • Chat is een tool voor het online uitwisselen van tekstberichten. U kunt de chatfunctie afzonderlijk starten vanuit het virtuele klaslokaal.

De tool Virtueel klaslokaal is ook afzonderlijk te openen. Er wordt een koppeling naar deze versie weergegeven wanneer u op de pagina Samenwerkingssessies deelneemt aan een sessie.

Voordat u begint

  • Java 2 Runtime Environment is vereist om de samenwerkingstools te kunnen gebruiken. U kunt de plug-in downloaden van de pagina die verschijnt wanneer u gaat deelnemen aan een samenwerkingssessie. U moet pop-ups toestaan in de browser om te kunnen werken met een samenwerkingstool.
  • Als u Safari wilt gebruiken, moet u het blokkeren van pop-ups uitschakelen.