Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Forums

Gebruikers kunnen binnen elk forum meerdere discussielijnen starten. Een discussielijn bestaat uit het eerste bericht plus alle reacties daarop. Bij het maken van een forum kan de cursusleider u wel of niet toestaan om discussielijnen te starten.

De forumpagina

 1. Gebruik indien mogelijk de overzichtsbalk om naar een eerdere pagina te gaan. Gebruik hiervoor niet de navigatieknoppen van de browser. Dan kunnen er namelijk fouten bij het laden van de pagina optreden.
 2. Gebruik de actiebalk om bewerkingen uit te voeren zoals het maken van discussielijnen, het bekijken van beoordelingen, het verzamelen van discussielijnen en het zoeken naar inhoud.
 3. Schakel het selectievakje van meerdere discussielijnen in of schakel het bovenste selectievakje in om alle discussielijnen te selecteren voor een actie, bijvoorbeeld om deze als gelezen te markeren.
 4. Klik op de titel van een discussielijn om de berichten te lezen. De titels van forums met ongelezen berichten worden vet weergegeven.
 5. Selecteer hier de gewenste weergave. U kunt een forum weergeven met de discussielijnen in een lijst of in een structuurweergave met alle berichten onder de bijbehorende discussielijn.

Lijstweergave en structuurweergave

Als u op de titel van een forum klikt, wordt er een pagina geladen met alle discussielijnen van het forum. U kunt deze pagina weergeven in de Lijstweergave of de Structuurweergave. Uw keuze blijft van kracht totdat u een andere weergave selecteert. U kunt op elk moment een andere weergave kiezen. U kunt schakelen tussen de twee weergave door in de rechterbovenhoek van de forumpagina te klikken.

Lijstweergave

Klik op Lijstweergave om de discussielijnen in een tabel weer te geven. Discussielijnen met ongelezen berichten worden vet weergegeven.

 1. Via de actiebalk kunt u discussielijnen starten, en berichten verzamelen of zoeken. Als de cursusleider de functie heeft ingeschakeld om per e-mail een waarschuwing te ontvangen voor nieuwe berichten in het forum, ziet u ook de optie Abonneren.
 2. U kunt een kolom sorteren door op de kolomkop of het driehoekje te klikken.
 3. Schakel het selectievakje van een discussielijn in en kies een optie in de vervolgkeuzelijst  Acties voor discussielijn . U kunt meerdere discussielijnen selecteren of het selectievakje in de koptekst inschakelen om alle discussielijnen te selecteren. Het betreft deze acties:
  • Discussielijnen als gelezen of ongelezen markeren.
  • Vlaggen instellen of verwijderen. Met vlaggen kunt u een discussielijn markeren, zodat u deze later snel kunt terugvinden.
  • Een abonnement nemen op discussielijnen of het abonnement opzeggen (indien deze tools is ingeschakeld).

Structuurweergave

Klik op Structuurweergave om de beginberichten van discussielijnen weer te geven plus de reacties daarop. Via de actiebalk kunt u discussielijnen starten of berichten verzamelen.

U kunt discussielijnen uitvouwen en samenvouwen met de plus- en minsymbolen naast de titels. Als het beginbericht van een discussielijn ongelezen reacties bevat, wordt de titel van het bericht vet weergegeven. Gebruik de opties Alles samenvouwen en Alles uitvouwen op de actiebalk om alle berichten in alle discussielijnen te verbergen of weer te geven.

Selecteer een discussielijn en kies een optie in de vervolgkeuzelijst Berichtacties op de actiebalk. U kunt meerdere discussielijnen selecteren of het selectievakje in de koptekst inschakelen om alle discussielijnen te selecteren. Voorbeelden van acties zijn het markeren van discussielijnen als gelezen of ongelezen en het instellen of wissen van vlaggen. Met vlaggen kunt u een discussielijn markeren, zodat u deze later snel kunt terugvinden.