Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Reageren op discussieberichten

Discussielijnen op discussieforums worden steeds langer naarmate gebruikers reageren op het oorspronkelijke bericht en reacties daarop. Antwoorden volgen op antwoorden en vormen zo een conversatie. Naarmate het aantal berichten toeneemt, kunt u berichten beoordelen, filteren, sorteren en verzamelen. Zie Berichten zoeken en verzamelen voor meer informatie. 

Reageren op discussieberichten

U kunt alleen reageren op gepubliceerde discussielijnen, niet op vergrendelde of verborgen discussielijnen.

 1. Ga naar een forum en selecteer een discussielijn.
 2. Op de pagina van de discussielijn kunt u de tekst van het bericht en informatie over het bericht bekijken, zoals de auteur en de datum waarop het bericht is gepost. Alle reacties worden samen met het oorspronkelijke bericht weergegeven op de pagina.
 3. Klik op Beantwoorden voor het eerste bericht. Wijs het bericht aan om de opties Letterlijke tekst en Auteur e-mail te zien. Klik op Letterlijke tekst om de tekst van het bericht waarop u reageert in het antwoord op te nemen. Wijs voor andere berichten op de pagina het bericht en Beantwoorden aan om de overige functies weer te geven.

  Als u alleen de ongelezen berichten in de discussielijn wilt weergeven, klikt u op het aantal ongelezen berichten op de actiebalk. De ongelezen berichten worden dan op één pagina weergegeven.

 4. De pagina wordt uitgevouwen onder het bericht waarop u reageert, zodat u het bericht kunt zien en de inhoudseditor kunt gebruiken.
 5. Wijzig indien nodig het onderwerp. Typ een antwoord in het vak Bericht. Gebruik eventueel de functies van de inhoudseditor om de tekst op te maken en bestanden, afbeeldingen, webkoppelingen, multimedia en mashups toe te voegen. Bijlagen die met de inhoudseditor worden geüpload, kunnen worden geopend in een nieuw venster en worden voorzien van alternatieve tekst om de bijlage te beschrijven.

  bestanden die worden geüpload door studenten worden niet opgeslagen in de opslaglocatie van de cursus.

 6. Ga eventueel op een van de volgende manieren te werk om onder het vak Bericht een bestand bij te voegen:
  • Als u een bestand wilt uploaden vanaf uw computer, klikt u op Bladeren in mijn computer.
  • Als uw school beschikt over een licentie voor Inhoudsbeheer, klikt u op Bladeren in Content Collection.
 7. Klik op Concept opslaan om een concept van het bericht op te slaan of klik op Verzenden om de reactie te versturen.

Op de pagina met de discussielijn wordt uw reactie onder aan de lijst weergegeven. Als u een bestand bijvoegt, verschijnt er een paperclip naast de titel van het bericht. Als u de functie Afbeelding invoegen/Afbeelding bewerken hebt gebruikt, wordt de afbeelding samen met de ingevoerde tekst weergegeven.

Een bericht opslaan als concept om later te posten

Kies de optie Als concept opslaan als u het bericht op een later moment wilt publiceren. Met deze optie worden de opmerkingen en bestanden op de pagina opgeslagen.

U kunt het conceptbericht opvragen door terug te gaan naar de forumpagina en Weergave aan te wijzen om de vervolgkeuzelijst te openen. Selecteer Alleen concepten om het opgeslagen bericht te bekijken.

U kunt het bericht nu bewerken, bestanden toevoegen of verwijderen, en de functies van de inhoudseditor gebruiken. Klik op Verzenden om het bericht te posten.

Discussieberichten beoordelen

U kunt berichten beoordelen als de cursusleider dit heeft toegestaan. Het beoordelen van berichten heeft als voordeel dat andere gebruikers kunnen zien welke berichten door anderen als zeer informatief of nuttig worden ervaren. Elke student kan een discussielijn beginnen en werk meesturen met het eerste bericht. Vervolgens kunnen andere gebruikers het werk bekijken, een waardering toekennen aan het eerste bericht en in hun respons commentaar leveren. Cursusleiders kunnen berichten ook beoordelen.

 1. Ga naar een forum en selecteer een discussielijn.
 2. Wanneer u op de pagina van de discussielijn het aantal sterren aanwijst, wordt Uw beoordeling weergegeven
 3. Selecteer één tot vijf sterren. U kunt het aantal sterren op elk moment wijzigen.
 4. Uw beoordeling wordt opgenomen in de algemene waardering, wat de gecombineerde beoordeling is van alle gebruikers.