Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Taken

De cursusleider en de school bepalen welke tools beschikbaar zijn. Als deze tool niet beschikbaar is, heeft de cursusleider of de school de tool mogelijk uitgeschakeld.

Met behulp van de tool Taken kunt u bijhouden welke werkzaamheden u nog moet uitvoeren. Elke taak heeft een status en een vervaldatum. Een cursusleider stelt de taken voor een cursus vast en voegt deze toe aan de lijst.

Studenten kunnen deze lijst gebruiken om op schema te blijven en moeten mogelijk voor elke taak een status doorgeven. Studenten kunnen zelf een eigen takenlijst maken via het paneel Tools op het tabblad Mijn instituut. Als u een persoonlijke taak maakt, bent u de enige die de taak kan zien.

De tool Taken is ook beschikbaar als een groepstool om taken te versturen naar bepaalde groepen binnen een cursus.

De meldingsmodule Taken van een cursus bevat alleen informatie die relevant is voor die cursus. Zie Informatie over het meldingsoverzicht voor meer informatie.

De pagina Taken

Studenten krijgen standaard toegang tot taken via de koppeling Tools in het cursusmenu of via de module Taken op de homepage van een cursus. De cursusleider kan ook een aangepaste koppeling toevoegen aan het onderdeel Taken in het cursusmenu.

 1. Klik op een taakkoppeling om de beschrijving weer te geven.
 2. De cursusleider kan een prioriteit toekennen aan taken:
  • Pictogram voor hoge prioriteit – uitroepteken
  • Gewone prioriteit – geen pictogram
  • Pictogram voor lage prioriteit – een pijl die omlaag wijst
 3. Sorteer een kolom door te klikken op de kolomtitel.
 4. In het contextmenu van een taak kunt u de status van de taak selecteren:
  • Niet gestart
  • Wordt uitgevoerd
  • Voltooid