Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusinhoudsgebieden

Een inhoudsgebied kan meerde onderdelen bevatten. Een cursusleider kan bijvoorbeeld een inhoudsgebied maken waar u een week aan cursusmateriaal vindt, zoals leesmateriaal, opdrachten, een koppeling naar een forum en een weblink.

Om te navigeren binnen contentgebieden:

  • Klik in het cursusmenu op de naam van het contentgebied. De inhoud wordt weergegeven in het inhoudsframe.
  • Klik in het inhoudsframe op een koppeling voor toegang tot inhoud, zoals een koppeling naar een bestand of naar een forum.

De cursusleider of uw school bepaalt de namen van de gebieden in een cursus en deze kunnen dus afwijken van de namen die hier worden weergegeven. Bovendien kunnen de namen van inhoudsgebieden per cursus verschillen.

Ordening van inhoudsgebied

Klik op de koppeling in het cursusmenu voor toegang tot een item van een inhoudsgebied. In het inhoudsframe zijn verschillende inhoudsitems ondergebracht. Als u klikt op een koppeling naar een inhoudsitem zoals het forum of een bestand, wordt dat item geopend in het inhoudsframe.

Leermodules

Leermodules zijn containers voor het verpakken en presenteren van cursusinhoud. Leermodulen bevatten een inhoudsopgave waar uw cursusleider de presentatie van inhoud ordent. Een leermodule kan alle typen inhoud bevatten, zoals items, opdrachten en toetsen.

Lesoverzichten

Een lesoverzicht is een container voor inhoud, vergelijkbaar met een leermodule of map. Het overzicht bevat cursusitems die op de gewenste manier kunnen worden geordend. Uw cursusleider kan lesoverzichten maken om lesprofielen, doelstellingen en inhoudsitems op te slaan voor een les.

Overzichtsbalk

Terwijl u items en koppelingen bekijkt in een inhoudsgebied, kunt u de overzichtsbalk gebruiken om terug te gaan naar eerder bezochte pagina's of de startpagina. Gebruik de overzichtbalk en niet de knop Vorige in de browser om achteruit te navigeren.