Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Werken in cursusgroepen

Groepshomepage

De homepage van een groep is de centrale locatie voor groepsactiviteiten en kan een beschrijving bevatten van de groep, een lijst met leden en tools. Als uw cursusleider dit toestaat, kunt u deze pagina aanpassen door een banner toe te voegen, een kleurenschema te kiezen en persoonlijke modules toe te voegen, zoals Mijn agenda of Studierapport. Persoonlijke modules zijn alleen zichtbaar voor het lid dat de modules heeft toegevoegd. Ga naar Groepstools en kies Groepsleden.

Groepstools

Elke groep heeft een eigen ruimte in de cursus om samen te werken. Binnen de groepsruimte zijn de tools aanwezig die de cursusleider beschikbaar heeft gesteld. Als een tool niet wordt weergegeven op de groepspagina, kunt u de cursusleider vragen de tool alsnog beschikbaar te stellen. Lees eventuele instructies van de cursusleider door voor het toepassen van deze tools om groepswerk uit te voeren. Tools die beschikbaar zijn voor een groep zijn:

 • Samenwerking: gebruikers binnen de groep kunnen chatsessies en virtuele-klaslokaalsessies aanmaken en bijwonen.
 • Bestandsuitwisseling: groepsleden en de cursusleider kunnen bestanden delen via dit gebied. Alle leden, evenals de cursusleider, kunnen bestanden toevoegen. De cursusleider kan ook bestanden verwijderen, ongeacht wie de bestanden heeft toegevoegd.
 • Groepsblog: in het gebied van de groep kunnen alle leden van een groep vermeldingen toevoegen voor hetzelfde blog, bijvoorbeeld om op elkaar te reageren. Alle cursusdeelnemers kunnen opmerkingen in een groepsblog lezen, maar alleen leden van de groep kunnen vermeldingen publiceren. De cursusleider kan de gewenste beoordelingsoptie selecteren voor groepsblogs.
 • Discussieruimte voor groep: Gebruikers binnen de groep kunnen hun eigen forums maken en beheren om bepaalde onderwerpen alleen te bespreken met de groepsleden.
 • Groepsdagboek: in het gebied van de groep kunnen alle leden van een groep de vermeldingen van de andere leden bekijken. Het groepsdagboek is echter alleen toegankelijk voor de groep en de cursusleider. De cursusleider kan de beoordelingsoptie selecteren voor dagboeken.
 • Groepstaak: gebruikers binnen de groep kunnen taken maken die aan alle groepsleden worden gegeven.
 • Groeps-wiki: gebruikers binnen de groep kunnen de groeps-wiki wijzigen en weergeven. De cursusleider kan een groeps-wiki bekijken en wijzigen, en de beoordelingsoptie selecteren voor groeps-wiki's.
 • E-mail verzenden: gebruikers binnen de groep kunnen e-mails sturen naar afzonderlijke leden of naar de hele groep.

Een groepspagina openen

 1. Selecteer in het cursusmenu het inhoudsgebied met de groep.
 2. Klik op de pagina Groepen op de naam van de groep.

  -OF-

  Klik in het paneel Mijn groepen op de naam van een groep.

Aanmelden voor deelname aan een cursusgroep

De cursusleider kan studenten toestemming geven zich zelf in te schrijven voor een cursusgroep. De cursusleider kan ook de bestaande leden van een cursusgroep weergeven, zodat gebruikers beter kunnen beslissen van welke groep ze lid willen worden.

Uw cursusleider kan het aanmeldingsblad weergeven op de overzichtspagina Groepen of als koppeling toevoegen aan andere gebieden, zoals een inhoudsgebied, map, leermodule of lesoverzicht.

Klik op de pagina Groepen op Aanmelden om het aanmeldingsblad weer te geven. Klik op de pagina Aanmeldingsblad op Aanmelden om automatisch te worden toegevoegd aan de groep.

Een groep maken

U kunt cursusgroepen maken waarvoor andere gebruikers van de cursus zich kunnen aanmelden via de pagina Groepen.

 1. Selecteer in het cursusmenu het inhoudsgebied met de groep.
 2. Klik op de pagina Groepen op Groep maken.
 3. Typ op de pagina Groep voor zelfinschrijving maken een naam voor de groep.
 4. Voer een beschrijving van de groep in.
 5. Voer een naam in voor het aanmeldingsblad.
 6. Voer instructies in voor het aanmeldingsblad.
 7. Voer het maximum aantal leden in.
 8. Klik op Verzenden.