Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Groepssamenwerkingssessies

De groepssamenwerkingssessies hebben alle dezelfde functies als de sessies in de cursus. Alle groepsleden zijn moderators in groepssamenwerkingssessies. Alle groepsleden kunnen dus sessies beheren en hebben toegang tot alle beschikbare tools.

Groepen kunnen sessies plannen voor specifieke datums en tijden. 

De pagina Samenwerkingssessie maken en de pagina Samenwerkingssessie bewerken werken op dezelfde manier. Op de pagina Samenwerkingssessie maken worden lege velden weergegeven. Op de pagina Samenwerkingssessie bewerken wordt een bestaande sessie weergegeven.

Samenwerkingssessies toevoegen of wijzigen

  1. Ga naar uw groep op de pagina Groepen of in het paneel Mijn groepen.
  2. Klik op de homepage van de groep op Samenwerking bij Groepstools.
  3. Klik op Samenwerkingssessie maken om een nieuwe samenwerkingssessie te maken.

    -OF-

    Als u een bestaande samenwerkingssessie wilt wijzigen, klikt u op Bewerken in het contextmenu van de sessie.
  4. Typ of wijzig de naam van de nieuwe sessie op de pagina Samenwerkingssessie maken.
  5. Selecteer datums om de beschikbaarheid aan te geven. U kunt een begin- en einddatum instellen voor de samenwerkingssessie, maar dit is niet verplicht. Als deze niet worden ingesteld, is de sessie altijd geopend en beschikbaar voor gebruikers.

    Schakel het selectievakje Beginnen op in om een datum en tijd te selecteren waarop de samenwerking kan beginnen. Klik op de Datumselectiekalender en selecteer een datum. Selecteer de begintijd van de sessie in het Tijdselectiemenu

    Schakel het selectievakje Eindigen op in om aan te geven wanneer de sessie eindigt. Klik op de Datumselectiekalender en selecteer een datum. Selecteer de eindtijd van de sessie in het Tijdselectiemenu

  6. Selecteer Ja om de sessie beschikbaar te stellen.
  7. Selecteer de samenwerkingstool voor deze sessie: Virtueel klaslokaal of Chat.
  8. Klik op Verzenden.

Een samenwerkingssessie verwijderen

  1. Ga naar uw groep op de pagina Groepen of in het paneel Mijn groepen.
  2. Klik op de homepage van de groep op Samenwerking bij Groepstools.
  3. Als u een samenwerkingssessie wilt verwijderen, klikt u op Verwijderen in het contextmenu van de sessie. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.