Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Groepsopdrachten inleveren

U kunt uw werk voor groepsopdrachten op de volgende manieren inleveren:

 • Tekst die u typt op de pagina Opdracht uploaden.
 • Bestanden die u uploadt vanaf uw computer of uit Content Collection.
 • Als een combinatie van tekst en bijgevoegde bestanden.

Bij opdrachten worden de naam, beschrijving en bijlagen voor cursuswerk getoond. U kunt ook opmerkingen voor de cursusleider toevoegen.

Elk lid van de groep krijgt hetzelfde cijfer voor groepsopdrachten.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik een groepsopdracht niet openen?

Neem contact op met de helpdesk van uw school. Zij kunnen u helpen bij eventuele problemen met het programma dat u nodig hebt voor de opdracht of kunnen het programma voor u downloaden. Als u niet weet hoe u contact kunt opnemen met de helpdesk, raadpleegt u de website van uw school of zoekt u op internet naar de naam van uw school + Blackboard + help of ondersteuning. Controleer of u een ondersteunde browser en besturingssysteem gebruikt die compatibel zijn met de versie van Blackboard die op uw school wordt gebruikt.

Waarom kan ik onze groepsopdracht niet vinden?

Het is mogelijk dat uw groepsopdracht alleen beschikbaar is op een bepaalde datum of nadat u een bepaalde taak heeft voltooid. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u een bepaalde lezing moet hebben doorgenomen voordat u toegang krijgt tot de opdracht. Neem voor meer informatie contact op met de cursusleider.

Mijn cursusleider heeft onze groepsopdracht niet ontvangen. Wat moet ik doen?

U moet dit probleem bespreken met de cursusleider. Zie Werk voor een groepsopdracht inleveren voor meer informatie.

Hoe kan ik een groepsopdracht aanpassen of opnieuw inleveren?

Als u een groepsopdracht wilt aanpassen, moet u de opdracht opnieuw inleveren. Dit is echter niet bij alle opdrachten mogelijk. Neem contact op met uw cursusleider en vraag of u de opdracht nog een keer mag inleveren.

Als de cursusleider meerdere pogingen toestaat voor een opdracht, kunt u de functie Nieuwe inzending starten kiezen op de pagina Controleer het overzicht van verzendingen. Deze pagina opent u door in de cursus op de koppeling van de opdracht te klikken. Zie Een groepsopdracht wijzigen of opnieuw verzenden voor meer informatie.

Hoe weet ik of mijn opdracht is beoordeeld?

Klik in het cursusmenu op Tools en kies vervolgens Mijn cijfers. Als de opdracht niet is beoordeeld, bevat de kolom Cijfer een symbool om de status aan te geven. Als de opdracht is ontvangen en beoordeeld, ziet u het cijfer in de kolom Cijfer. Als u meer informatie wilt, klikt u op de koppeling om de pagina Controleer het overzicht van verzendingen van de opdracht weer te geven. Zie Cijfers en feedback voor groepsopdrachten bekijken en Mijn cijfers voor meer informatie.

Werk voor een groepsopdracht inleveren

 1. Selecteer in het cursusmenu het inhoudsgebied met de opdracht, bijvoorbeeld het inhoudsgebied Groepsopdrachten. Klik op de naam van de opdracht.

  -OF-

  Selecteer in het paneel Mijn groepen de naam van uw groep. Klik in het gedeelte Groepsopdrachten op de homepage van de groep op de naam van de opdracht.
 2. Neem de instructies op de pagina Opdracht uploaden door en download bestanden die eventueel door uw cursusleider beschikbaar zijn gesteld. Voer de opdracht uit met de content editor, door bestanden bij te voegen, of beide.

  als de cursusleider geen meerdere pogingen heeft toegestaan, kunt u de opdracht maar één keer verzenden. Controleer in dat geval goed of u de vereiste bestanden hebt bijgevoegd voordat u op Verzenden klikt.

 3. Voer desgewenst uw Opmerkingen in.
 4. Klik op Verzenden. De pagina Controleer het overzicht van verzendingen verschijnt met informatie over de verzonden opdracht.

Een groepsopdracht opslaan als concept en later verzenden

 1. Klik op  Als concept opslaan als u moet stoppen met werken aan een groepsopdracht. Met deze optie worden de opmerkingen en bestanden op de pagina opgeslagen. Klik op OK om het opdrachtengebied te verlaten.
 2. Klik op Doorgaan met inzending om door te werken zonder het opdrachtengebied te verlaten. Ga terug naar de opdracht met de groepsopdracht in het contentgebied of vanuit de homepage van de groep om verder te werken aan uw opgeslagen concept nadat u het opdrachtengebied heeft verlaten.
 3. als u klaar bent met de opdracht, moet u op Verzenden klikken. Als u dat niet doet, wordt de voltooide opdracht niet ontvangen door de cursusleider.

Een groepsopdracht wijzigen of opnieuw verzenden

Als u een groepsopdracht wilt aanpassen, moet u de opdracht opnieuw inleveren. Dit is echter niet bij alle opdrachten mogelijk. Neem contact op met uw cursusleider en vraag of u de opdracht nog een keer mag inleveren.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een cursusleider meerdere pogingen toestaat voor een groepsopdracht. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de cursusleider feedback wil geven op het eerste concept, zodat u deze kunt verwerken in de volgende inzending van de opdracht. De cursusleider kan het hoogste cijfer of het laagste cijfer voor een poging selecteren als het eindcijfer voor de opdracht.

Als de cursusleider meerdere pogingen toestaat voor een groepsopdracht, kunt u de functie Nieuwe inzending starten kiezen op de pagina Controleer het overzicht van verzendingen. Deze pagina opent u door in de cursus op de koppeling van de groepsopdracht te klikken.

Cijfers en feedback voor groepsopdracht bekijken

Opdrachten worden niet automatisch beoordeeld in Blackboard. Elke opdracht moet worden bekeken door de cursusleider. De informatie van de cursusleider kunt u bekijken op de pagina Mijn cijfers of op de pagina Controleer het overzicht van verzendingen van de opdracht.

Toegang tot Mijn cijfers vanuit de cursus

U kunt de cijfers voor uw cursus zien in Mijn cijfers. Mijn cijfers kan worden weergegeven in het cursusmenu of zich bevinden op de pagina Tools.

 1. Klik in het cursusmenu op Tools
 2. Selecteer op de pagina Tools  Mijn cijfers.

Het cijfer bekijken vanaf de homepage van de groep

U kunt het cijfer en eventuele feedback van de cursusleider ook bekijken op de pagina Controleer het overzicht van verzendingen van de opdracht. Als de cursusleider een bestand heeft bijgevoegd, kunt u dit bekijken via de koppeling voor de groepsopdracht op de homepage van uw groep.

Toegang tot Mijn cijfers van buiten de cursus

 1. Klik op het tabblad Mijn instituut op Mijn cijfers in het paneel Tools.
 2. Klik op de pagina Mijn cursussen/organisaties op de naam van de cursus.

Zie  Mijn cijfers voor meer informatie.