Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Lesoverzichten

Een lesoverzicht is een opslaglocatie voor inhoud, vergelijkbaar met een inhoudsgebied of een map. In een lesoverzicht kunt u het lesprofiel, de doelstellingen en de inhoudsitems zien die nodig zijn om een les te voltooien. De cursusleider geeft informatie over de manier waarop uw kennis wordt gemeten, welke materialen u nodig hebt, de duur van de les en wat u moet weten als de les is afgerond.

Lesoverzichten worden meestal toegevoegd aan inhoudsgebieden, maar kunnen ook worden opgenomen in leermodules en mappen.

Het lesoverzicht wordt als eerste vermeld in de lijst met inhoud en heeft een eigen pictogram. Als de cursusleider een beschrijving heeft toegevoegd voor het lesoverzicht, wordt deze na de titel weergegeven.

  1. Selecteer in het cursusmenu het inhoudsgebied met het lesoverzicht. Selecteer bijvoorbeeld Week 2.
  2. Klik op de naam van het lesoverzicht.

De algemene informatie en inhoudsitems van het lesoverzicht worden onder de titel weergegeven. Het bovenste gedeelte bevat algemene informatie over de les, terwijl het onderste gedeelte de inhoudsitems bevat.

In dit voorbeeld worden de inhoudsitems voor de les aangegeven met pictogrammen en tekst. De cursusleider kan inhoud weergeven met alleen pictogrammen, alleen tekst of met pictogrammen en tekst. Een lesoverzicht bestaat standaard uit vier gedeelten:

  • Instructieniveau
  • Cursusleider
  • Studiegebied
  • Doelstellingen

De cursusleider kan de onderdelen van een lesoverzicht aanpassen, waardoor het overzicht er mogelijk anders uitziet.