Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Bladwijzers

Op de pagina Bladwijzer worden de bladwijzers van de huidige gebruiker weergegeven. Selecteer een bladwijzer om direct een map te openen zonder dat u naar het exacte pad hoeft te navigeren. Bladwijzers maken snelle toegang tot veel gebruikte inhoud mogelijk zonder dat u hoeft te navigeren door meerdere mappen. Via deze pagina kunt u bladwijzers toevoegen en verwijderen of op een bladwijzer klikken om naar de gemarkeerde map te gaan. Gebruikers kunnen bladwijzers gebruiken om in Content Collection snel naar items en gebieden te zoeken die met hen zijn gedeeld door andere gebruikers.

Bladwijzers kunnen worden geordend in mappen en zelfs in submappen. Content Collection biedt de flexibiliteit die een geavanceerde en diepe opslag van bladwijzers mogelijk maakt. Het doel van bladwijzers is om snel toegang te bieden tot inhoud. Voorkom daarom dat de ordening van de bladwijzers ingewikkelder is dan de ordening van de inhoud.

wanneer een bestand met een bladwijzer wordt overschreven, moet u het bestand vernieuwen om ervoor te zorgen dat het nieuwe bestand wordt weergegeven wanneer u de bladwijzer selecteert.

Locatie van deze pagina

Kies in de snelkoppelingsweergave de optie Bladwijzers in het Content Collection-menu.

De pagina Bladwijzers bevat de volgende functies.

Functies op de pagina Bladwijzers
Bewerking . . Handeling ... . .
Een bladwijzer toevoegen Klik op Bladwijzer maken op de actiebalk.
Een bladwijzer verwijderen Klik op Verwijderen nadat u de selectievakjes hebt ingeschakeld voor de bladwijzers die u wilt verwijderen. Wanneer u een bladwijzer per ongeluk hebt verwijderd, moet u deze opnieuw maken via de pagina Bladwijzer toevoegen.
Een bladwijzer volgen Klik op de titel van de bladwijzer. De map waaraan de bladwijzer is gekoppeld, wordt geopend.
Een bladwijzermap toevoegen Klik op Bladwijzermap maken. De pagina Bladwijzermap maken wordt weergegeven. Voer een naam in voor de map en klik op Verzenden.
Een bladwijzer wijzigen Klik op Bewerken in het contextmenu. De pagina Bladwijzer bewerken wordt weergegeven. Via deze pagina kunt u de koppeling of de naam van de bladwijzer wijzigen.
Het item wijzigen waarnaar de bladwijzer verwijst Klik op Bewerken in het contextmenu. De pagina Item bewerken wordt weergegeven. U kunt de eigenschappen, metagegevens, machtigingen en andere aspecten van het item wijzigen. Deze koppeling wordt alleen weergegeven als u voor het item over de machtiging Schrijven of Beheren beschikt.
Een bladwijzer verplaatsen Selecteer de bladwijzer en klik op Verplaatsen. De pagina Bladwijzer verplaatsen wordt weergegeven. U kunt nu een andere doelmap aan de bladwijzer koppelen.

Ongeldige bladwijzers

Wanneer een item dat is toegevoegd als bladwijzer wordt verwijderd uit Content Collection, wordt de bladwijzer ongeldig. Op de pagina Bladwijzers worden ongeldige bladwijzers aangeduid en grijs weergegeven, zodat ze niet kunnen worden geselecteerd. Gebruik de optie Verwijderen om ongeldige bladwijzers te verwijderen.

Bladwijzers toevoegen

Een bladwijzer is een koppeling naar een item of een map in Content Collection. U kunt bladwijzers toevoegen om veel gebruikte mappen sneller te openen of de locatie te onthouden van een belangrijke maar zelden gebruikte of moeilijk te vinden map.

U kunt bladwijzers toevoegen via de pagina Bladwijzer maken, maar ook vanuit een inhoudsgebied. Als u een bladwijzer hebt toegevoegd, wordt deze weergegeven op de pagina Bladwijzers.

Een bladwijzer toevoegen

  1. Schakel in een inhoudsgebied het selectievakje in van het bestand of de map waarvoor u een bladwijzer wilt toevoegen.
  2. Klik op Items als bladwijzers.
  3. Typ een naam voor de bladwijzer. De locatie is al ingevuld.