Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Inhoud kopiëren en verplaatsen

Wanneer u een item of map kopieert, wordt een exacte replica van dat item of die map gemaakt. Het item of de map kan worden gekopieerd naar dezelfde locatie of een nieuwe locatie. De naam van het item of de map wordt niet gewijzigd wanneer u het item of de map kopieert naar een andere locatie. Wanneer u de kopie opslaat in dezelfde map als het origineel, wordt de oorspronkelijke bestands- of mapnaam voorafgegaan door de tekst “Kopie van (bestandsnaam)".

Wanneer de naam van het gekopieerde item of de gekopieerde map overeenkomt met de naam van een item of map in de doelmap, wordt u gevraagd of het bestaande item moet worden overschreven.

U kunt meerdere items en mappen selecteren en kopiëren zodat inhoud eenvoudig kan worden gedeeld tussen mappen. Dit is met name handig wanneer les wordt gegeven over verschillende gedeelten van dezelfde cursus. Voor elk gedeelte kan een aparte map worden gebruikt voor verschillende sets gebruikers, maar aan het begin van de cursus komt de inhoud van deze mappen overeen.

Door mappen en items te verplaatsen, worden deze uit de huidige locatie verwijderd en opgeslagen op een andere locatie. U kunt meerdere items en mappen selecteren en verplaatsen zodat een grote hoeveelheid inhoud eenvoudig kan worden verplaatst.

Machtigingen

In de volgende tabel ziet u welke machtiging nodig is voor bepaalde bewerkingen. Zie Machtigingen toekennen voor meer informatie.

Vereiste machtigingen
Benodigde machtiging Actie
Gelezen Kopiëren en verplaatsen
Schrijven Kopiëren en verplaatsen
verwijderen verplaatsen

Een inhoudsitem of map kopiëren

 1. Ga naar de map met de items of de mappen die u wilt kopiëren.
 2. Schakel het selectievakje in van de items of mappen die u wilt kopiëren.
 3. Klik op Kopiëren.
 4. Voer het pad in naar de doelmap waar u de kopie van het item of de map wilt opslaan, inclusief de naam van het item of de map. U kunt ook klikken op Bladeren om de doelmap te zoeken en te selecteren.
 5. Schakel het selectievakje in als u mappen of items wilt verwijderen uit de doelmap die dezelfde naam hebben als mappen of items die u verplaatst naar de doelmap.
 6. Klik op Verzenden.

Een item of een map verplaatsen

 1. Ga naar de map met de items of de mappen die u wilt verplaatsen.
 2. Schakel het selectievakje in van de items of mappen die u wilt verplaatsen.
 3. Klik op Verplaatsen.
 4. Voer het pad in naar de doelmap waar het item of de map moet worden opgeslagen. U kunt ook klikken op Bladeren om een map te zoeken en te selecteren. 
 5. Schakel het selectievakje in als u mappen of items wilt verwijderen uit de doelmap die dezelfde naam hebben als mappen of items die u verplaatst naar de doelmap.
 6. Klik op Verzenden.