Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Portfolio's

Portfolio's zijn een zeer waardevol en krachtig hulpmiddel om op efficiënte wijze werkstukken te verzamelen en te ordenen die representatief zijn voor het werk dat gedurende een periode is voltooid. Portfolio's zijn verzamelingen van uitgevoerde werkzaamheden met als doel de algemene voortgang en prestaties aan te tonen. Gebruikers krijgen de beschikking over tools om hun gegevens op een samenhangende en eigen manier te presenteren met drie verschillende typen portfolio's.

Typen portfolio's
Portfoliotype Beschrijving
Persoonlijke portfolio's

Persoonlijke portfolio's bieden tools waarmee de stijl van een portfolio kan worden aangepast. Gebruikers kunnen kleuren, lettertypen, achtergrondafbeeldingen en de algemene inhoudsopmaak aanpassen De inhoud die wordt gepresenteerd in een persoonlijke portfolio wordt gemaakt met behulp van Werkstukken.

Gebruikers kunnen een sjabloon selecteren wanneer ze een persoonlijke portfolio gaan maken. Met sjablonen kunnen alle aspecten van de stijl en algemene opmaak van de portfolio worden bepaald. Ontwerpers van sjablonen kunnen instellen of er beperkingen gelden voor bepaalde sjablooninstellingen (en dus niet kunnen worden gewijzigd). Een sjabloon kan alleen worden ontworpen door gebruikers met beheerdersbevoegdheden.

Basisportfolio's basisportfolio's zijn eenvoudige tools waarmee snel portfolio's kunnen worden gemaakt. Basisportfolio's bieden geen ondersteuning voor werkstukken en het is dus moeilijker om inhoud opnieuw te gebruiken voor andere portfolio's. Beheerders kunnen het gebruik van basisportfolio's uitschakelen. Het is dus mogelijk dat dit type portfolio niet beschikbaar is in uw omgeving.
Outcomes-portfolio's Outcomes-portfolio's zijn alleen beschikbaar als uw instelling beschikt over een licentie voor Outcomes-toetsing. Dit type portfolio is gebaseerd op een gestandaardiseerde werkstroom voor de beoordeling van portfolio's. Dit type portfolio is gebaseerd op een gestandaardiseerde werkstroom voor de beoordeling van portfolio's. Outcomes-portfolio's worden altijd op basis van een sjabloon gegenereerd om voor consistentie tussen de portfolio's te zorgen.

Toegang tot portfolio's

De homepage voor portfolio's bevat het aantal portfolio's, werkstukken en ontvangen portfolio's van een gebruiker. Deze pagina kunt u openen door het menu Portfolio te openen in het menu Ga naar in Content Collection.

De pagina Mijn portfolio's fungeert als startpunt voor het weergeven, maken en doornemen van portfolio's. De pagina Mijn portfolio's is beschikbaar via de navigatieopties aan de linkerzijde op het tabblad Content Collection of via de portaalmodule Mijn portfolio's, die kan worden weergegeven op andere tabbladen.

Klik op de naam van een portfolio om deze te bekijken. De namen van portfolio zijn hyperlinks. De portfolio wordt geopend in een nieuw tabblad of venster, afhankelijk van de instellingen van de browser.

Zoeken in portfolio's

Het resultaat van een zoekopdracht naar portfolio's is een lijst met portfolio's. U kunt zoeken op gebruikersnaam (de eigenaar van de portfolio), titel, beschrijving en leerdoelen. De lijst bevat ook informatie over het portfoliotype en de beschikbaarheid ervan, evenals koppelingen voor opmerkingen en instellingen voor de portfolio. De zoekopdracht levert alleen portfolio's op die u kunt inzien. U kunt zoeken naar portfolio's via het menu Zoeken naar inhoud in Content Collection.

Verschillen tussen persoonlijke portfolio's en basisportfolio's

Er zijn enkele verschillen tussen persoonlijke portfolio's en basisportfolio's die u moet weten voordat u met portfolio's gaat werken. Alleen als u weet wat de verschillen zijn tussen deze typen portfolio's, kunt u een goede keuze maken.

Gebruik de onderstaande tabel om te bepalen wat voor type portfolio het beste aansluit bij uw project.

Portfoliofuncties
Beschikbare functies Basisportfolio's Persoonlijke portfolio's
Werkstukken toevoegen   X
Content Collection-items toevoegen X X
Knopstijl ontwerpen X X
Achtergrondstijl ontwerpen   X
Paginaopmaak ontwerpen   X
Opmerkingen weergeven, delen en toevoegen X X
Lettertype voor titels en koppen definiëren   X
Projectstatus instellen   X
Pagina's ordenen via slepen-en-neerzetten   X
Pagina's ordenen via de tool Volgordeaanpassing toegankelijk via toetsenbord   X
Voorbeeld bekijken van de portfolio   X