Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Persoonlijke portfolio's beheren

Gebruikers kunnen op de pagina Persoonlijke portfolio bewerken opties voor een persoonlijke portfolio instellen. U opent deze pagina door op Mijn portfolio's te klikken op de homepage voor portfolio's. Open het contextmenu van een portfolio en klik opBewerken.

U kunt kiezen uit de volgende opties:

 • Portfolio bewerken
 • Portfolio delen
 • Opmerkingen
 • Mobiele portfolio

Een portfolio wijzigen

De opties voor het bewerken van een portfolio worden weergegeven als koppelingen naar de verschillende stappen van het proces voor het maken van een portfolio. De eigenschappen van een portfolio worden weergegeven als koppelingen. Een pictogram geeft de status van de portfolio aan: Wordt uitgevoerd of Voltooid.

Een portfolio delen

Een portfolio kan worden gedeeld met iedereen binnen of buiten de onderwijsinstelling die een e-mailaccount heeft en toegang heeft tot internet. Een portfolio moet beschikbaar worden gemaakt voordat deze met anderen kan worden gedeeld. Wijzig de instellingen van de portfolio om de beschikbaarheid te bepalen. Alle gebruikers waarmee een portfolio wordt gedeeld, kunnen deze portfolio vinden via Zoeken in portfolio's.

Gebruik de volgende tabel om te bepalen welke optie u moet kiezen om een portfolio te delen.

Instellingen voor delen van portfolio
Wie? Wat gebeurt er?
Gebruikers van Blackboard Learn De portfolio wordt weergegeven in de lijst Ontvangen portfolio's van de gebruiker.
Externe gebruikers Er wordt een URL gemaakt en naar de opgegeven gebruikers gemaild, zodat ze toegang hebben tot uw portfolio.
Cursussen of organisaties De portfolio wordt vermeld in de tool Portfolio's in de cursus of organisatie. Leden van die cursus of organisatie kunnen zoeken naar uw portfolio's.
Instellingsrollen Alle gebruikers met de desbetreffende rol kunnen zoeken naar uw portfolio.
Alle systeemaccounts Elke gebruiker van het systeem kan zoeken naar uw portfolio.
 1. Klik op de homepage voor portfolio's op Mijn portfolio's.
 2. Open het contextmenu van een portfolio en klik opBewerken.
 3. Klik op Portfolio delen.
 4. Wijs op de actiebalk naar Delen met en kies een van de beschikbare opties. Beschikbare opties: Gebruikers, Externe gebruikers, Cursussen, Organisaties, Instellingsrollen of Alle systeemaccounts. Als u aangeeft dat u de portfolio wilt delen met interne of externe gebruikers, verschijnt er een e-mailformulier. Als u de portfolio gaat delen met cursussen of organisaties, moet u de cursus of organisatie selecteren. Als u de portfolio alleen wilt delen met bepaalde rollen, selecteert u die rollen in een lijst. Als u de portfolio deelt met alle systeemaccounts, moet u deze keuze eerst nog bevestigen.
 5. Vul het formulier in dat verschijnt nadat u een bepaald type gebruiker hebt gekozen.
 6. Klik op Verzenden om de portfolio te delen.

Opmerkingen beheren

Opmerkingen zijn een middel om feedback te ontvangen van medestudenten en cursusleiders. De pagina Opmerkingen bevat kolommen waarin de datum van posten, de persoon die de opmerking heeft gepost en de opmerking zelf worden weergegeven. Het onderwerp van een opmerking wordt weergegeven als een hyperlink. Klik op de koppeling om de tekst van de opmerking onder het onderwerp weer te geven. U kunt opmerkingen sorteren door op de kolomtitel te klikken.

Er wordt een pagina geopend waarmee u opmerkingen kunt bekijken, toevoegen en verwijderen. Alleen de auteur van een opmerking kan een opmerking verwijderen.

 1. Klik op de homepage voor portfolio's op Mijn portfolio's.
 2. Open het contextmenu van een portfolio en klik opBewerken.
 3. Klik op Opmerkingen om eventuele opmerkingen voor de portfolio te lezen.

Een portfolio comprimeren en downloaden

U kunt een portfolio comprimeren in een zip-bestand en vervolgens opslaan op een andere computer. U kunt een persoonlijke portfolio met inhoud downloaden als een gecomprimeerd zip-bestand. Het zip-bestand bevat de HTML-pagina's en werkstukken die de gehele persoonlijke portfolio vormen. Deze tool is handig om oudere persoonlijke portfolio's te archiveren op een pc.

 1. Klik op de homepage voor portfolio's op Mijn portfolio's.
 2. Open het contextmenu van een portfolio en klik opBewerken.
 3. Klik op De portfolio inpakken.
 4. Klik op Downloaden. Er wordt een venster weergegeven met opties voor het openen of opslaan van de persoonlijke portfolio.
 5. Klik op Opslaan en kies de gewenste locatie.

Windows-gebruikers moeten dubbelklikken op het zip-bestand en Uitpakken selecteren. Mac-gebruikers kunnen dubbelklikken op het zip-bestand. Open het bestand index.html om de portfolio te bekijken. Als er knoppen worden gebruikt voor navigatie, worden de knoppen vervangen door tekstkoppelingen.