Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Beheerconsole

Met de release van het Building Block Beheerconsole zetten we weer een stap op weg naar maximale efficiëntie voor beheerders. De beheerconsole werd geïntroduceerd in Blackboard Learn 9.1 Service Pack 9 en is een tool waarmee systeembeheerders van Blackboard Learn problemen kunnen opsporen en oplossen.

Het Building Block stroomlijnt het proces voor het verzamelen van systeemgegevens rechtstreeks vanuit de gebruikersinterface van Learn. De beheerconsole biedt via een beheerdersaccount van Learn toegang tot essentiële servergegevens op lokale en externe servers, zodat het minder vaak (of helemaal niet) nodig is de opdrachtregel te gebruiken.

Deze release van de beheerconsole bevat 40 verbeteringen en uitbreidingen die dit mogelijk maken:

  • Verbeterde prestaties
  • Verbeterde visualisatie van gegevens
  • Toegang tot historische gegevens en gegevens van systeemprestaties
  • Trends vaststellen in de systeemprestaties over langere perioden voor een uitgebreidere analyse van de systeemprestaties en het vaststellen van de oorzaak van problemen.

Zonder de beheerconsole zijn deze gegevens alleen toegankelijk als de beheerder een grondige kennis van het systeem heeft en overweg kan met de opdrachtregelinterface. In veel gevallen is het bovendien zo dat het beleid van een instelling beperkingen oplegt ten aanzien van het aantal mensen dat toegang heeft tot de opdrachtregel, waardoor systeembeheerders en support minder mogelijkheden hebben voor het monitoren en analyseren van systeembewerkingen.

Met deze verbeterde set ingebouwde diagnostische tools voor het monitoren en vastleggen van prestatiegegevens voor alle applicatieservers in een configuratie met load-balancing, kunnen Blackboard-clients, ongeacht of ze zelf hosten of worden gehost door Blackboard, beschikken over de toonaangevende expertise van Blackboard om hun Learning Management Systems af te stemmen voor een maximale performance en uptime.

Meer informatie

Zie Beheerconsole voor meer informatie over de beheerconsole.