Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

xpLor

Blackboard xpLor is een gemeenschappelijke opslagplaats (repository) voor leerobjecten met interessant lesmateriaal, zoals beoordelingen, opdrachten, discussies en HTML-pagina's. Maar Blackboard xpLor is veel meer dan een opslagplaats voor inhoud. Het is ook een omgeving waar u met vertrouwde tools inhoud kunt maken. Een geavanceerde engine voor metagegevens maakt het mogelijk leerstof te delen en te ontdekken. Daarnaast is copyrightbeheer mogelijk via het Creative Commons-systeem. Bovendien wordt alle inhoud aangeboden via de cursusomgeving van Blackboard Learn, zodat studenten niets merken van de oorsprong van het materiaal.

Belangrijkste mogelijkheden

INHOUD MAKEN: Maak gebruik van vertrouwde tools om eenvoudig standaarden te maken, te bewerken en af te stemmen. Met deze tools kunt u ook versiebeheer voor leerobjecten uitvoeren zonder dat u de objecten hoeft te importeren of exporteren naar uw LMS.

DELEN: U kunt leerobjecten openlijk delen als open onderwijsmateriaal of alleen met bepaalde groepen of individuen. Stel machtigingen in en “publiceer” inhoud in kanalen, zodat anderen het materiaal kunnen vinden en gebruiken met de voorwaarden die u definieert.

COPYRIGHT: U kunt copyrights van Creative Commons toepassen die juridisch geldig zijn en heel begrijpelijk zijn voor gebruikers. Bovendien kunnen in Blackboard xpLor automatisch machtigingen worden ingesteld voor afstemming met het gekozen copyright.

ONTDEKKEN: Ga op zoek naar boeiend lesmateriaal, variërend van afzonderlijke leerobjecten tot complete cursussen. U kunt zoeken op trefwoord en filteren om precies de zoekresultaten te krijgen die u nodig hebt. Gebruik kanalen om u te “abonneren” op mensen, instellingen of vakgebieden om er zo zeker van te zijn dat u altijd op de hoogte bent van nieuw toegevoegde inhoud.

AANBIEDEN: U kunt inhoud van Blackboard xpLor toevoegen aan een cursus zonder dat u hoeft te importeren, exporteren of u zorgen hoeft te maken over compatibele bestandsindelingen. xpLor maakt gebruik van de specificatie LTI (voor een tweewegkoppeling naar dynamische inhoud) om inhoud naadloos aan te bieden aan studenten in de cursus.

Sets met standaarden

U kunt nu een standaardlijst met beschikbare standaarden weergeven en beheren via de vervolgkeuzelijst boven aan het scherm. Selecteer Mijn xpLor-instellingen en klik op het tabblad Standaardsets.

Meer informatie

Raadpleeg de volgende onderwerpen voor meer informatie over het beheren van xpLor:

Meer informatie over het gebruiken van xpLor kunt u vinden in xpLor voor cursusleiders.