Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Hoe e-mailadressen worden gebruikt

Overzicht

Met de introductie van het Building Block Tools voor sociaal leren kan elke gebruiker twee afzonderlijke e-mailadressen hebben:

  • E-mailadres van Learn voor gebruikersrecord: dit e-mailadres wordt alleen gebruikt door voorzieningen binnen de Blackboard Learn-instantie van een instelling.
  • Primair e-mailadres voor profiel: dit e-mailadres wordt alleen gebruikt om gebruikers op ieder moment in hun academische carrière toegang te bieden tot hun Blackboard-profiel, dus ook als ze de instelling al lang hebben verlaten.

Ieder e-mailadres heeft verschillende doelstellingen en als u het ene adres wijzigt, heeft dat geen gevolgen voor het andere adres.

E-mailadres van Learn voor gebruikersrecord

Het e-mailadres van Learn voor de gebruikersrecord wordt al 15 jaar gebruikt in Blackboard Learn. Dit adres kan worden weergegeven (en worden gewijzigd, afhankelijk van de instellingen) via het algemene navigatiemenu. Klik op Instellingen, Persoonlijke gegevens en selecteer Persoonlijke gegevens bewerken.

Het e-mailadres voor de gebruikersrecord wordt in Learn gebruikt voor alle lokale Learn-voorzieningen, zoals Meldingen, Discussieruimte en E-mail verzenden.

Het e-mailadres van de gebruikersrecord wordt beheerd door de instelling.

Primair e-mailadres voor profiel

Het primaire e-mailadres voor het profiel maakt deel uit van het cloudgebaseerde Blackboard-profiel dat werd geïntroduceerd met de cloudprofielen en -tools in SP 10. De gebruiker wordt gevraagd een primair e-mailadres op te geven wanneer ze een profiel gaan aanmaken. In de bijbehorende instructies wordt geadviseerd een persoonlijk e-mailadres te gebruiken. Dit adres wordt gebruikt om de identiteit te controleren, waardoor gebruikers hun profiel gedurende hun hele academische loopbaan kunnen meenemen, ook wanneer ze bij een andere onderwijsinstelling gaan studeren of werken.

Het primaire e-mailadres voor het profiel wordt beheerd door de instelling.

Het is niet handig om een e-mailadres van de instelling te gebruiken als het primaire e-mailadres voor het profiel omdat het instellingsadres meestal wordt verwijderd of geblokkeerd wanneer iemand de instelling verlaat. Als de student een adres invoert dat ze later niet meer kunnen gebruiken, hebben ze ook geen toegang meer tot hun profiel en alle relaties die ze via het netwerk hebben opgebouwd.