Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Tools beheren

Blackboard Learn wordt geleverd met diverse geavanceerde tools. Uiteraard kunt u ook nieuwe tools toevoegen aan het platform. De pagina Tools beheren bevat alle tools die beschikbaar zijn in Blackboard Learn. De rijen tonen de beschikbaarheid van elke tool voor geverifieerde gebruikers, gasten en waarnemers.

 1. Voor alle tools in een knooppunt wordt ook het type vermeld. 
 2. Stel de tool al dan niet beschikbaar voor geverifieerde gebruikers.
 3. Vergrendel desgewenst de instelling voor het aanpassen van de beschikbaarheid van de tool. Als de instelling is vergrendeld, kunnen cursusleiders de instelling niet wijzigen voor een cursus of organisatie. Als de instelling niet is vergrendeld, kunnen cursusleiders de instelling wijzigen voor een cursus of organisatie.
 4. Wanneer u een beschikbaarheidsinstelling wijzigt, wordt u gevraagd hoe u de wijziging wilt doorvoeren. U kunt kiezen tussen Nieuwe cursussen/organisaties en Nieuwe en bestaande cursussen/organisaties.
 5. Stel de tool beschikbaar voor gasten en waarnemers. Schakel het selectievakje Beschikbaarheid in of uit om de tool al dan niet beschikbaar te stellen aan gasten en waarnemers.

  Tools met een cirkel en een diagonale lijn kunnen niet beschikbaar worden gesteld aan gasten of waarnemers.

 6. Klik opVerzendenom de wijzigingen op te slaan.

U kunt cursustools beheren op de pagina Cursustools. Zie Standaardcursustools instellen voor meer informatie.

Tools beheren

 1. Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik onder  Tools en functies  op  Tools .
 2. Selecteer een van de volgende opties om de beschikbaarheid van een tool in te stellen.

  Systeemtools hebben maar twee instellingen: Altijd Aan en Altijd Uit: Cursus- en organisatietools hebben alle vier de instellingen.

  • Standaard Uit: De tool staat UIT. Cursusleiders kunnen de tool echter beschikbaar maken in afzonderlijke cursussen en organisaties.
  • Standaard Aan: de tool is ingeschakeld. Cursusleiders kunnen de tool echter onbeschikbaar maken in afzonderlijke cursussen en organisaties.
 3. Vergrendel desgewenst de instelling voor het aanpassen van de beschikbaarheid van de tool.
  • Vergrendeld: de beschikbaarheid van de tool kan niet worden gewijzigd. Cursusleiders kunnen de instelling niet wijzigen voor een cursus of organisatie.
  • Ontgrendeld: de beschikbaarheid van de tool kan worden gewijzigd. Cursusleiders kunnen de instelling wijzigen voor een cursus of organisatie.
 4. Als u de tool beschikbaar wilt stellen aan gasten en waarnemers, schakelt u de betreffende selectievakjes in.
 5. Klik op Verzenden.