Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusberichten

Met de functie Cursusberichten beschikt elke cursus over een persoonlijk en beveiligd communicatiesysteem waarvan de werking vergelijkbaar is met die van e-mail. Houd er rekening mee dat gebruikers geen berichten kunnen verzenden naar gebruikers buiten de cursus.

Gebruikers lezen cursusberichten meestal via het cursusmenu. Gebruikers kunnen nieuwe berichten ook zien via de pagina Updates, waar meldingen worden weergegeven en die toegankelijk is via het algemene navigatiemenu in de rechterbovenhoek.

Opties voor cursusberichten

U kunt gebruikers al dan niet toestaan om bestandsbijlagen in hun berichten op te nemen of persoonlijke mappen te maken. Het uitschakelen van deze functies spaart schijfruimte en voorkomt dat gebruikers door middel van cursusberichten cursusinhoud opslaan op hun lokale computer. Standaard is het toevoegen van bestandsbijlagen aan berichten en het maken van persoonlijke mappen niet toegestaan.

Opties voor cursusberichten instellen

Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik onder Tools en functies op Cursusberichten. In de volgende tabel worden de beschikbare velden beschreven.

Opties voor cursusberichten
Optie Beschrijving
Cursusberichtentoolopties
Bestandsbijlagen Schakel het selectievakje in om gebruikers toe te staan bestandsbijlagen in hun berichten op te nemen.
Persoonlijke mappen Schakel het selectievakje in om gebruikers toe te staan persoonlijke mappen te maken om hun berichten in op te slaan.