Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Standaardinstellingen voor meldingen

De beheerder kan standaardinstellingen voor meldingen opgeven voor gebruikers. Afhankelijk van de instelling, kunnen gebruikers deze standaardselecties aanpassen. Beheerders kunnen bovendien de persoonlijke instellingen van alle gebruikers wijzigen.

Beheerders kunnen ook instellingen opgeven voor de e-mails waarmee meldingen worden verstuurd (als losse e-mails of eenmaal per dag een digest van alle e-mailberichten), evenals het aantal dagen waarna een melding wordt verwijderd. Zie Meldingsopties instellen voor meer informatie.

Standaardinstellingen voor meldingen opgeven

Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik onder Cursussen op Cursusinstellingen. Klik op Standaardinstellingen voor meldingen.

U kunt Instellingen bulk-mededelingen gebruiken om de standaardopties voor gebruikers tegelijkertijd te wijzigen voor alle meldingen met een bepaalde distributiemethode. Gebruik het gedeelte Instellingen om de standaardopties voor gebruikers te wijzigen voor bepaalde typen meldingen.

  • Als u Standaard Aan of Standaard Uit kiest, wordt de keuze van een gebruiker vooraf ingesteld, met de mogelijkheid om deze te wijzigen. Als u een instelling wijzigt van Standaard Aan in Standaard Uit of omgekeerd, heeft dit geen gevolgen voor bestaande persoonlijke instellingen van een gebruiker.
  • Met Altijd Aan of Altijd Uit worden alle persoonlijke instellingen van gebruikers gewijzigd, ongeacht hun eerdere instellingen. Gebruikers kunnen de instelling dan ook niet wijzigen. Als u een Standaard-instelling wijzigt in een Altijd-instelling en dan weer in een Standaard-instelling, wordt niet de keuze van de gebruiker hersteld die actief was op het moment dat Standaard werd gekozen.

Altijd Aan is nooit toegestaan voor meldingen per SMS of tekst naar spraak. Beheerders kunnen gebruikers niet dwingen deze berichttypen te ontvangen, dat moeten ze altijd zelf aangeven.

Hoe gebruikers hun meldingsinstellingen wijzigen

Binnen de parameters die zijn ingesteld door de beheerder kunnen afzonderlijke gebruikers aangeven welke meldingen ze ontvangen en hoe ze deze ontvangen:

  • Selecteer Instellingen in het algemene navigatiemenu en klik op Meldingsinstellingen bewerken.

    -OF-

  • Selecteer Updates in het algemene navigatiemenu en klik op het tandwiel in de rechterbovenhoek. Klik onder aan het menu Meldingen weergeven/verbergen op Instellingen voor meldingen bekijken.

Instellingen voor meldingen kunnen worden gewijzigd voor een bepaalde cursus of batchgewijs voor verschillende cursussen.