Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Systeemdiscussieruimten

Systeemdiscussieruimten

U kunt in Blackboard Learn systeemdiscussieruimten maken. Deze discussieruimten zijn niet specifiek voor een cursus of organisatie, maar zijn bedoeld voor de hele instelling en worden gebruikt voor algemene gebeurtenissen en informatie. Systeemdiscussieruimten zijn toegankelijk voor alle gebruikers in de instelling.

Systeemdiscussieruimten worden standaard weergegeven op het tabblad Community, maar u kunt de module Systeemdiscussieruimte toevoegen aan elk tabblad.

In tegenstelling tot een cursus, die maar één algemene discussieruimte heeft, kunnen beheerders meerdere systeemdiscussieruimten maken. Elke discussieruimte kan bestaan uit meerdere forums. U kunt bijvoorbeeld een aparte discussieruimte maken voor vervoer, met forums voor openbaar vervoer en carpooling. Daarnaast kunt u een discussieruimte maken voor studenten die een kamergenoot zoeken met forums voor externe en interne woonruimte.

Systeemdiscussieruimten beheren

U kunt systeemdiscussieruimten toevoegen, verwijderen en beheren via Discussieruimten in het configuratiebestand voor systeembeheer. ZieDiscussieruimte voor meer informatie.

De beschikbaarheid van de discussieruimte beheert u op de pagina Tools.

Informatie over forumgebruikers

Elk forum in een systeemdiscussieruimte kan ter beschikking worden gesteld van enkele of alle gebruikers in een instelling. Beheerders controleren de toegang van gebruikers tot het forum met de pagina Forumgebruikers beheren. Op deze pagina worden alleen die gebruikers weergegeven die niet aan het forum deelnemen, zoals gebruikers met de rollen Manager, Moderator, Lezer of Geblokkeerd. In dit opzicht verschillen systeemdiscussieruimten van cursusdiscussieruimten, waarin alle gebruikers worden weergegeven, ongeacht de forumrol.

Zie Rollen voor discussieforums toewijzen in Discussies beheren voor informatie over forumrollen.

De rol van een deelnemer wijzigen

Volg de onderstaande stappen om een niet-deelnemersrol (bijvoorbeeld die van Moderator, Manager of Lezer) te geven aan een deelnemer:

  1. Klik in het toolpaneel op de pagina Cursussen op Discussieruimten.
  2. Selecteer een discussieruimte.
  3. Open het contextmenu van een forum en klik op Beheren.
  4. Klik in het menu Forumrol weergeven eerst op Deelnemers en vervolgens op Start.
  5. Schakel het selectievakje van een deelnemer in en klik vervolgens op de gewenste optie in het contextmenu voor die deelnemer. De naam van de gebruiker wordt nu weergegeven in de categorie voor de nieuwe rol die is toegewezen.

De rol van een niet-deelnemer wijzigen

Volg de onderstaande stappen om een deelnemersrol aan een gebruiker te geven.

deelnemers worden niet weergegeven op de pagina Forumgebruikers beheren die toegankelijk is vanuit het configuratiescherm voor systeembeheer.

  1. Klik in het toolpaneel op de pagina Cursussen op Discussieruimten.
  2. Klik op een discussieruimte.
  3. Kies Beheren in het contextmenu voor een forum.
  4. Klik in het menu Forumrol weergeven eerst op Alle forumgebruikers en vervolgens op Start.
  5. Schakel het selectievakje van een gebruiker in en klik vervolgens op de gewenste optie in het contextmenu voor die gebruiker. De naam van de gebruiker wordt nu weergegeven in de categorie voor de nieuwe rol die is toegewezen.