Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Video Everywhere

Video Everywhere is een functie van de inhoudseditor. Nadat de tool is geïnstalleerd en geactiveerd, bevat de inhoudseditor een nieuw pictogram voor het bedienen van de webcam van een gebruiker. Als de tool is geactiveerd, kunnen gebruikers video opnemen en deze rechtstreeks uploaden naar YouTube™. Gebruikers moeten dan wel een Google® -account hebben die is geregistreerd op YouTube. Er is een YouTube-kanaal nodig om de webcamvideo's te verwerken en op te slaan. Met deze tool beschikken faculteitsmedewerkers en studenten over de volgende mogelijkheden:

  • Videobeelden opnemen met een webcam en deze naadloos integreren in cursusmateriaal, interacties en feedback via de inhoudseditor.
  • Eerder opgenomen video's opnieuw gebruiken door deze te selecteren in uw eigen “bibliotheek” met video's.

Zie Video Everywhere voor meer informatie over het opnemen van video's.

Video Everywhere beschikbaar stellen aan gebruikers

Als u de tool hebt geïnstalleerd, moet u Video Everywhere beschikbaar maken in bestaande cursussen.

  1. Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik op Tools in het paneel Tools en functies.
  2. Zoek Inhoudseditorin de lijst met tools en selecteer Altijd Aan voor Opnemen vanaf webcam om de tool voor alle cursussen in te schakelen. Selecteer Standaard Aan als cursusleiders Opnemen vanaf webcam zelf mogen in- of uitschakelen voor hun cursussen (via Aanpassen > Toolbeschikbaarheid in het configuratiescherm voor systeembeheer).
De standaardinstelling is dat alle video's worden opgenomen met de privacy-instelling Onbeperkt . De naam van deze instelling is eigenlijk niet goed gekozen omdat het om een niet-vermelde video gaat die niet naar voren komt in zoekopdrachten op YouTube.com en alleen kan worden afgespeeld door gebruikers die de koppeling weten. Dit betekent echter niet dat hiermee volledige privacy kan worden gegarandeerd. Auteurs kunnen de instelling Onbeperkt gebruiken om eenvoudig video's te publiceren en te delen zonder dat ze expliciet hoeven aan te geven wie de video kan bekijken. Als gebruikers toegang hebben tot de locatie waar de video wordt gepubliceerd, kunnen ze deze bekijken. Ze kunnen ook op een YouTube-logo in de video klikken om de video af te spelen op de site YouTube.com. 
 
U kunt de privacy-instelling desgewenst wijzigen in Persoonlijk. Ga naar de videobibliotheek en bewerk de video om deze als Persoonlijk te markeren voor weergave op YouTube.com. Als u een video instelt op Persoonlijk, kan de video alleen worden bekeken door de gebruikers die u expliciet aangeeft. Deze gebruikers moeten dan wel een Google-account hebben. Persoonlijke video's worden in de videobibliotheek aangegeven met een slot. Persoonlijke video's zijn alleen toegankelijk voor de maker en opgegeven gebruikers. 

Bekende problemen

Een bekend probleem in de YouTube-uploadwidget is dat de gebruiker niet wordt afgemeld nadat deze is aangemeld. Om af te melden bij YouTube, moeten gebruikers zich afmelden via de gebruikersinterface en op YouTube.com door op "sign out" te klikken. Dit is vooral belangrijk voor mensen die een openbare/gedeelde computer gebruiken.

Het opnemen van video's met Video Everywhere is niet voor alle gebruikers mogelijk. Video Everywhere maakt gebruik van Adobe Flash-technologie en deze technologie biedt op dit moment geen ondersteuning voor het opnemen van video's via een ingebouwde of aangesloten camera en microfoon. Meer specifiek is het zo dat gebruikers van JAWS of gebruikers die uitsluitend met het toetsenbord werken, de besturing van de camera en microfoon niet kunnen overdragen aan Flash.

Het Building Block Video Everywhere kan alleen zonder problemen werken als beheerders hun instantie van Learn registreren bij Google. Registratie voorkomt ook dat eindgebruikers een waarschuwing over beveiligde verbindingen zien wanneer ze deze functie gebruiken. De stappen voor registratie bij Google worden beschreven in een Knowledge Base-artikel op Behind the Blackboard.