Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Een andere aanmeldingspagina gebruiken

In dit onderwerp wordt uitgelegd hoe u de volgorde van pagina's in Blackboard Learn kunt aanpassen. Uw instelling kan de volgorde aanpassen door een aangepaste aanmeldingspagina te uploaden naar de Blackboard Learn-server (via de koppeling Aanmeldingspagina aanpassen in het configuratiescherm voor systeembeheer) of door de methode requestAuthenticate() van de HttpAuthModule-interface te implementeren.

Met de functie Aanmeldingspagina aanpassen in het configuratiescherm voor systeembeheer kunnen beheerders een sjabloon downloaden voor de aanmeldingspagina, de sjabloon wijzigen en deze vervolgens weer uploaden naar de server. Op deze manier kunnen beheerders extra scriptfunctionaliteit toevoegen aan de aanmeldingspagina van Blackboard Learn.

Instellingen die de aanmeldingspagina voor Blackboard Learn willen aanpassen, moeten de JSP-tags op de pagina laten staan.

requestAuthenticate() implementeren

Als u de aanmelding wil omleiden naar een pagina die wordt gehost door een ander programma, moet u niet de functie Aanmeldingspagina aanpassen gebruiken, maar de methode requestAuthenticate() van de interface HttpAuthModule implementeren.

In dit geval werkt verificatie alleen goed wanneer de omgeleide pagina wordt doorgestuurd naar de aanmeldingsvoorziening van de instelling. Een omgeleide aanmeldingspagina op “http://eenandere.instelling.com” moet de aanmelding bijvoorbeeld ter verificatie doorsturen naar de URL “http://uw.instelling.edu/webapps/login”).

Omleiding naar de oorspronkelijke doel-URL

Als een gebruiker op een URL klikt die toegang biedt tot Blackboard Learn maar de gebruiker nog niet is geverifieerd, wordt de gebruiker omgeleid naar de aanmeldingsvoorziening van de instelling met de oorspronkelijk aangevraagde URL intact. De aanmeldingsvoorziening gaat ervan uit dat de oorspronkelijk aangevraagde URL daarna ook wordt gehandhaafd door het programma, hetzij als een verborgen schermvariabele of een queryreeksparameter met de naam new_loc. Aangepaste aanmeldingspagina's van Blackboard Learn of scripts met requestAuthenticate() moeten zich eveneens houden aan deze voorwaarde. Als dat niet het geval is, wordt de standaardaanmeldingspagina van Blackboard Learn weergegeven.