Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Beschikbaarheid van functies en tools

U kunt bepalen welke functies en tools binnen Content Collection beschikbaar zijn voor gebruikers.

 1. Open het Configuratiescherm voor systeembeheer.
 2. Klik in de module Inhoudsbeheer op Beheer van functies en tools.
 3. Klik op de pagina Beheer van functies en tools op Beschikbaarheid van functies en tools.
 4. Selecteer of deselecteer opties.

Weergaveopties

Beschikbaarheid van functies en tools wordt afzonderlijk beheerd van beschikbare acties die op inhoud worden uitgevoerd. Op de pagina Weergaveopties kunt u selecteren welke acties gebruikers op inhoud mogen uitvoeren. U kunt ook bepalen welke informatie over inhoud beschikbaar is voor gebruikers, zoals gegevens over de grootte en ingestelde machtigingen.

De pagina Weergaveopties is beschikbaar in de module Inhoudsbeheer op het Configuratiescherm voor systeembeheer.

Instellingen voor beschikbaarheid van functies en tools

In de volgende tabel worden de beschikbare velden beschreven.

 
Veld Beschrijving
Beschikbaarheid van Content Collection
Content Collection beschikbaar Selecteer Ja om de verzameling uit Content Collection beschikbaar te maken voor gebruikers. Selecteer Nee om de Content Collection niet beschikbaar te maken in het systeem. Als u Nee hebt geselecteerd, worden noch het tabblad Content Collection noch koppelingen naar tools van Content Collection weergegeven in het systeem.
Beschikbaarheid functies
Bestandspassen beschikbaar Zie Passen gebruiken om inhoud te delen met externe gebruikers voor meer informatie.
Mappassen beschikbaar Zie Mappen en items voor meer informatie.
Versies beschikbaar Zie voor meer informatie  Versies van items beheren.
Vergrendelingen beschikbaar Zie Mapeigenschappen bewerken voor meer informatie.
Inhoudsopmerkingen beschikbaar Zie Opmerkingen voor mappen instellen als Persoonlijk of Gedeeld en Opmerkingen voor items beheren voor meer informatie.
Traceren van inhoud beschikbaar Zie Mapeigenschappen bewerkenWijzigingen van items bijhouden en Statistiekentracering inschakelen en statistiekenrapporten bekijken voor meer informatie.
Statistieken beschikbaar  
Beschikbaarheid van tools
Werkstroomacties beschikbaar Zie Werkstromen voor meer informatie.
Bladwijzers beschikbaar Zie Bladwijzers voor meer informatie.
Zoeken beschikbaar  
Direct naar locatie beschikbaar Indien ingeschakeld kunnen gebruikers direct naar een specifieke locatie in het systeem gaan die met hen is gedeeld.
Help beschikbaar Indien ingeschakeld kunnen gebruikers toegang verkrijgen tot Blackboard Help in het gedeelte Tools in de Content Collection.
Persoonlijke instellingen beschikbaar  
Beschikbaarheid weergave Content Collection
Weergave Content Collection beschikbaar Selecteer Ja om toegang tot de Content Collection toe te staan. Als Content Collection beschikbaar is, hebben gebruikers toegang tot alle bestanden in Content Collection en bestanden die zijn opgeslagen in een bepaalde cursus. Selecteer Nee om de weergave Cursusbestanden te gebruiken. Met deze optie hebben gebruikers alleen toegang tot inhoud in hun eigen cursussen.
Beschikbaarheid herbruikbare objecten
Beschikbaarheid herbruikbare objecten

Selecteer Ja om gebruikers toe te staan herbruikbare objecten in de Content Collection te maken. Bestaande herbruikbare objecten worden niet beïnvloed door het wijzigen van deze instelling.

Zodra u Ja hebt geselecteerd, wordt de vervolgkeuzelijst Bouwen weergegeven op de actiebalk in Content Collection. Gebruikers moeten de juiste machtigingen toewijzen zodat andere gebruikers de herbruikbare objecten die zij maken kunnen ontdekken en gebruiken. Gebruikers kunnen zes soorten herbruikbare objecten maken:

 • Opdracht
 • Cursusinhoud
 • Discussie-onderwerp
 • Externe koppeling
 • Grade Center
 • HTML-object

Zie Herbruikbare objecten maken en gebruiken voor meer informatie.

Beschikbare herbruikbare objecten ontdekken

Selecteer Ja om het ontdekken van herbruikbare objecten in inhoudsgebieden in cursussen en organisaties toe te staan. Gebruikers kunnen ook de catalogus met leerobjecten doorzoeken naar herbruikbare objecten. Bestaande herbruikbare objecten worden niet beïnvloed door het wijzigen van deze instelling. Om herbruikbare objecten gemaakt door andere gebruikers in de Content Collection te ontdekken, moeten gebruikers extra instellingen uitvoeren in hun cursussen.

 1. Ga naar een cursus.
 2. Vouw in het configuratiescherm het gedeelte Aanpassen uit en selecteer Eigenschappen.
 3. Selecteer op de pagina Eigenschappen, in het onderdeel Cursusbestanden, de optie Alle opties voor Content Collection weergeven.
 4. Klik op Verzenden.