Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Profielupdates

Er is een nieuwe werkstroom ontwikkeld waardoor elke eindgebruiker individuele servicevoorwaarden moet accepteren voordat ze de cloudprofielen en tools voor sociaal leren kunnen gebruiken. Wanneer u de eerste keer klikt op Profiel bewerkenProfiel weergeven (uw eigen profiel of van een andere gebruiker), de tool Mensen, de tool Berichten of de tool Ruimten, worden de servicevoorwaarden van Blackboard weergegeven. Deze vormen een contract tussen u en Blackboard.

De hierboven genoemde tools kunnen pas worden gebruikt nadat u de servicevoorwaarden hebt geaccepteerd en een e-mailadres hebt opgegeven. 

Uw instelling kan zelf een beleidsverklaring toevoegen aan deze pagina. De voorwaarden van het servicecontract gelden echter uitsluitend tussen Blackboard en u als gebruiker.

Er wordt pas een profiel gemaakt nadat u de servicevoorwaarden hebt geaccepteerd en de pagina Profiel bewerken hebt voltooid. Nadat er een profiel is gemaakt, hebt u toegang tot de rest van de tools.

Wat als ik al een profiel heb gemaakt?

U moet akkoord gaan met de servicevoorwaarden van Blackboard voordat u gebruik kunt maken van een eerder gemaakt profiel, of van de tools MensenBerichten en Ruimten. U wordt gevraagd de servicevoorwaarden te accepteren op het moment dat u deze tools de eerste keer gaat gebruiken.

Als u akkoord gaat met de voorwaarden, blijven al uw profielgegevens en activiteiten uit deze tools behouden. Als u niet akkoord gaat met de voorwaarden, wordt niet alleen uw bestaande profiel permanent verwijderd, maar ook alle activiteiten in de sociale tools, zoals berichten op een prikbord. 

Uw profiel verwijderen

Als u uw profiel verwijdert, kunt u het profiel niet meer herstellen. U kunt uiteraard altijd een nieuw profiel maken, maar dit wordt dan niet “opnieuw gekoppeld” aan bestaande gegevens (zoals berichten in Ruimten die onder het oorspronkelijke profiel zijn gepost).

U kunt uw profiel verwijderen via de pagina Profiel bewerken. Het klikken op Mijn Blackboard-profiel verwijderen heeft deze gevolgen:

  • Het profiel wordt verwijderd. Het betreft hier alle profielgegevens, de profielkaart, de foto voor de avatar, het prikbord van het profiel, berichten die u daar hebt geplaatst en eventuele opmerkingen die andere gebruikers op uw prikbord hebben achtergelaten.
  • U hebt mogelijk geen toegang tot bepaalde inhoud in uw cursussen. Items die vanuit de cloudservices zijn opgenomen in de stream-interface Berichten van een gebruiker zijn niet toegankelijk.  
  • De tool Mensen is niet meer beschikbaar. U hebt geen toegang meer tot de tool Mensen en kunt geen volledige profielen van andere gebruikers bekijken (profielkaarten zijn nog wel zichtbaar). Bovendien kan uw profiel niet meer worden gevonden omdat het niet meer bestaat. Eventuele opmerkingen van u op het prikbord van andere gebruikers worden weergegeven als “Gebruiker verwijderen.” 
  • De tool Berichten is niet meer beschikbaar. U hebt geen toegang meer tot de tool Berichten en u kunt geen cloudberichten verzenden (Cursusberichten en E-mail verzenden werken nog wel gewoon). Uw bijdragen aan gesprekken in de tool Berichten worden weergegeven als “Verwijderde gebruiker.”
  • De tool Ruimten is niet meer beschikbaar. U hebt geen toegang meer tot de tool Ruimten. Eerdere bijdragen aan de tool Ruimten worden weergegeven als “Verwijderde gebruiker.”
  • U wordt als een anonieme gebruiker weergegeven in xpLor. Eventuele bijdragen aan forums in xpLor of bijdragen aan opdrachten/toetsen van xpLor worden weergegeven als “Verwijderde gebruiker” in de xpLor-interface.

Hoewel u als een anonieme gebruiker wordt weergegeven in de xpLor-interface, blijft de numerieke xpLor-ID bestaan en is deze nog steeds in Learn gekoppeld aan de gebruikers-ID van Learn. Dit betekent dat de inzendingen voor opdrachten en toetsen van xpLor nog steeds aan de juiste gebruiker zijn toegewezen in Learn. Die gegevens zijn echter niet aanwezig in een xpLor-interface.

xpLor

Gebruikers die als een cursusleider toegang zoeken tot xpLor moeten de servicevoorwaarden ook accepteren en een profiel maken voordat ze toegang krijgen tot xpLor, zelfs als Cloudprofielen niet is ingeschakeld. Studenten die vanuit een cursus bronnen van xpLor raadplegen, hoeven de servicevoorwaarden niet te accepteren en hoeven evenmin een profiel te maken om toegang te krijgen tot de xpLor-bron. In dat geval worden ze anoniem weergegeven in xpLor totdat ze die bewerkingen wel hebben uitgevoerd.