Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Het tabblad Mijn instituut

Het tabblad Mijn instituut bevat verschillende vakken die modules worden genoemd. Modules helpen bij het ordenen van informatie en koppelingen. Een module kan een tool zijn, zoals een rekenmachine, of kan dynamische gegevens weergeven, zoals cijfers, waarschuwingen en mededelingen. U kunt de koppelingen in modules gebruiken om te navigeren naar gebieden in uw cursussen.

Uw instelling kan de namen van modules wijzigen en bepaalt ook welke modules worden weergegeven wanneer u zich de eerste keer aanmeldt bij een cursus. Bovendien kan de instelling beslissen dat u geen modules kunt toevoegen en het tabblad niet kunt aanpassen.

Modules op het tabblad Mijn instituut (soms ook Mijn instelling genoemd) verzamelen gegevens uit alle cursussen waarbij u bent ingeschreven, zodat u op één locatie nieuws en activiteiten voor uw cursussen kunt zien.

U kunt de inhoud en de opmaak van het tabblad Mijn instituut wijzigen. De gekozen opties worden automatisch ingesteld wanneer u zich aanmeldt. Hoewel u kunt kiezen welke modules worden weergegeven, kan de instelling beperkingen instellen of bepaalde modules verplicht stellen.

In sommige gevallen hebt u toegang tot meerdere tabbladen met modules. Deze extra tabbladen bieden dezelfde functies voor het aanpassen van inhoud en opmaak van modules. Als uw instelling bijvoorbeeld beschikt over een licentie voor Inhoudsbeheer, ziet u een tabblad Content Collection. Instellingen met een licentie voor Community Engagement kunnen zelf tabbladen maken, op basis van instellingsrollen verschillende tabbladen weergeven aan gebruikers, een tabblad Community weergeven met de organisaties van een gebruiker en een tabblad Diensten toevoegen waarop de instelling koppelingen kan opnemen.

Het tabblad Mijn instituut nader bekeken

 1. Algemene navigatie en Mijn Blackboard zijn overal beschikbaar in Blackboard Learn. Hiermee kunt u een aangepaste weergave van de leeromgeving maken. Klik boven aan het scherm op de pijl naast uw naam om toegang te krijgen tot:
  • Al uw cursussen, plus de koppelingen Home en Help. Gebruikers kunnen hun persoonlijke instellingen wijzigen, zoals de tekstgrootte en persoonlijke gegevens. De knop Afmelden ( File:nl-nl/Learn/Sandbox/nl-nl/Learn/9.1_SP_12_and_SP_13/Student/100_Getting_Started/010_My_Institution_Tab/logout_icon.png ) is ook altijd binnen handbereik.
  • Aan de linkerkant van het scherm bevat het onderdeel Mijn Blackboard informatie uit de cursus, einddatums, cijfers, enzovoort. Een cijfer naast uw naam geeft aan hoeveel nieuwe items er beschikbaar zijn. Zie  Mijn Blackboard en navigatie voor meer informatie.
 2. Tools: hier kunt u mededelingen en cijfers zien voor alle cursussen waarbij u bent ingeschreven. U vindt hier ook een optie om een e-mail te sturen naar cursusleden. Bovendien kunt u de agenda raadplegen en taken zien die zijn toegevoegd door cursusleiders. U kunt ook persoonlijke agendagebeurtenissen en taken toevoegen. Het menu Tools biedt ook de gelegenheid persoonlijke gegevens te raadplegen en aan te passen.
 3. Modules: Klik op koppelingen om informatie te bekijken en naar cursussen te gaan. De instelling bepaalt welke modules worden weergegeven. Modules op het tabblad Mijn instituut (soms ook Mijn instelling genoemd) verzamelen gegevens uit alle cursussen waarbij u betrokken bent, zodat u op één locatie nieuws en activiteiten voor uw cursussen kunt zien. De instelling bepaalt welke modules worden weergegeven. Hier volgen enkele voorbeelden van modules die u hier kunt vinden:
  • Mijn cursussen: koppelingen naar cursussen waarbij u betrokken bent als leerling of docent.
  • Mijn mededelingen: mededelingen voor cursussen en van de instelling. Mededelingen zijn bedoeld voor het publiceren van belangrijke informatie die snel moet worden gedistribueerd.
  • Mijn taken: taken die zijn toegevoegd door cursusleiders. U kunt persoonlijke taken toevoegen via de tool Taken aan de linkerkant.

   U kunt vensters afzonderlijk samenvouwen en de positie van modules wijzigen. Als u een module wilt verplaatsen, wijst u naar de titelbalk om de vier pijlen weer te geven en sleept u de module naar de nieuwe locatie.

 4. Module toevoegen: Klik hierop om een lijst met de beschikbare modules weer te geven, zoals Woordenboek, Studierapport en Aantekeningen. De modules worden kort beschreven in de lijst, zodat u snel kunt zien welke modules voor u interessant zijn. De instelling bepaalt of u modules kunt toevoegen.
 5. Pagina aanpassen: Hiermee kunt u het kleurenschema van de pagina aanpassen. De instelling bepaalt of u de pagina kunt aanpassen.

Het toolpaneel

De instelling bepaalt welke tools er worden weergegeven in het paneel Tools op het tabblad Mijn instituut.

 • Mededelingen: mededelingen voor cursussen waarbij u bent ingeschreven en van de instelling. Mededelingen zijn bedoeld voor het publiceren van belangrijke informatie die snel moet worden gedistribueerd.
 • Agenda: gebeurtenissen die cursusleiders hebben toegevoegd. U kunt ook persoonlijke gebeurtenissen toevoegen.
 • Taken: blijf op schema aan de hand van taken die uw cursusleiders hebben toegevoegd. U kunt ook persoonlijke taken toevoegen.
 • Mijn cijfers: de status van items met cijfertoekenning, zoals toetsen, opdrachten, dagboek- en blogberichten, en berichten in een discussieruimte. Wanneer u de pagina Mijn cijfers opent vanuit het scherm Tools, ziet u cijfers voor alle cursussen waarbij u bent ingeschreven.
 • E-mail verzenden: er verschijnt een lijst met alle cursussen waarvoor u zich hebt ingeschreven. hiermee kunt u e-mailberichten sturen naar het externe e-mailadres van andere cursusleden.
 • Gebruikersregister: een overzicht van de gebruikers binnen Blackboard Learn. Gebruikers worden alleen weergegeven als ze dit hebben aangegeven op de pagina Privacy-opties instellen.
 • Adresboek: in het adresboek kunt u contactgegevens opslaan. Het adresboek is leeg totdat u contactpersonen toevoegt. U moet een profiel invullen voor elke contactpersoon die u wilt toevoegen aan het adresboek, zelfs als de contactpersoon een gebruiker is van Blackboard Learn.
 • Persoonlijke gegevens: kies deze optie om de persoonlijke gegevens te bekijken en te wijzigen die andere gebruikers van u kunnen zien. Met deze optie kunt u ook uw wachtwoord wijzigen, privacyopties instellen en uw instellingen personaliseren.