Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusbeschikbaarheid

Een cursus moet beschikbaar worden gemaakt voordat studenten die zich hebben ingeschreven voor de cursus de cursus en de bijbehorende inhoud kunnen weergeven. U kunt de beschikbaarheid van een cursus intrekken tijdens het samenstellen van de cursus of nadat een geplande cursus is afgelopen.

Wanneer de cursus is ingesteld als Niet beschikbaar, is toegang afhankelijk van de cursusrol. Beheerders van Blackboard, cursusleiders, cursusbouwers, onderwijsassistenten en beoordelaars kunnen niet-beschikbare cursussen bijvoorbeeld wel zien in  Mijn cursussen  en de cursuslijst, maar de cursussen zijn niet toegankelijk. Studenten hebben geen toegang tot niet-beschikbare cursussen, ongeacht de duur van de cursus. Cursussen die niet beschikbaar zijn, worden niet weergegeven in de cursuscatalogus.

De beschikbaarheid van een cursus bepalen

  1. Vouw in het configuratiescherm het gedeelte Aanpassen uit en selecteer Eigenschappen.
  2. Selecteer Ja of Nee  bij Beschikbaarheid instellen.
  3. Als u een cursus beschikbaar maakt, kunt u desgewenst nog een van de volgende opties kiezen bij Cursusduur instellen:
    • Doorgaand (de standaardwaarde) om de cursus beschikbaar te stellen zonder een begin- of einddatum op te geven.
    • Datums selecteren om een begin- en/of einddatum in te stellen. De begin- en eindtijden worden automatisch ingesteld. De begintijd is middernacht en de eindtijd is 11:59:59.
    • Gebruik Dagen vanaf datum van inschrijving om op te geven hoeveel dagen gebruikers na het moment van inschrijving toegang hebben tot de cursus. Dit is de beste optie wanneer studenten zelf het tempo mogen bepalen waarin ze de cursus volgen.
  4. Klik op Verzenden.