Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusstructuur: ANGEL

Deze cursusstructuur is ideaal als u bekend bent met de leeromgeving ANGEL en u een vergelijkbare structuur van het cursusmenu wilt gebruiken.

Klaar om aan de slag te gaan?

U kunt dit onderwerp afdrukken en raadplegen als u de cursus gaat maken. Het is misschien ook een goed idee het onderwerp Werken met cursusstructuren af te drukken als naslagmateriaal.

Hoe ziet het cursusmenu eruit?

Het cursusmenu gebruiken

In de volgende tabel worden de inhoudsgebieden en cursustools van de cursusstructuur ANGEL beschreven.

Inhoudsgebieden en cursustools van de cursusstructuur ANGEL
Type inhoud Beschrijving
Homepage De aanpasbare homepage geeft studenten een overzicht van de huidige cursusinformatie zoals Mededelingen, Mijn agenda, Takenlijst, Nieuwe items en Mijn taken.

Zie Meldingsoverzicht voor meer informatie.

Over deze cursus Gebruik het inhoudsgebied Over deze cursus om materiaal aan te bieden aan studenten dat ze gedurende het semester kunnen raadplegen. Voeg hier bijvoorbeeld een syllabus toe of andere basisinformatie, zoals het beoordelingsbeleid, informatie over tekstboeken en belangrijke datums.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Agenda Voeg gebeurtenissen toe aan de cursusagenda om inleverdatums te benadrukken of om studenten reminders te geven voor het plannen van hun werk en het halen van deadlines.

Zie Agenda voor meer informatie.

Lessen Het inhoudsgebied Lessen is het centrale, door uzelf ontworpen inhoudsgebied. Om uw studenten een eenvoudig te navigeren en bekende omgeving aan te bieden, kunt u voor elke les of elk hoofdstuk afzonderlijke mappen maken. Gebruik dit gebied voor het aanbieden van vergelijkbare inhoudsitems, zoals lezingen, instructies, opdrachten en toetsen.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Bronnen In het inhoudsgebied Bronnen kunt u extra materiaal beschikbaar stellen, zodat geïnteresseerde studenten meer informatie tot zich kunnen nemen. Help studenten bij het dieper ingaan op het lesmateriaal door ze te wijzen op specifieke webartikelen en aanbevolen literatuur. Studenten kunnen deze bronnen ook raadplegen om ideeën op te doen voor projecten of werkstukken.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Discussies U kunt discussieforums opzetten voor formele opdrachten, bijvoorbeeld door iedere week een vraag te stellen over een cursusonderwerp, maar ook voor informele interactie, waar studenten vragen kunnen stellen en kunnen reageren op vragen van anderen. U kunt discussieforums en discussielijnen (threads) maken met cijfertoekenning om de inzet en de kennis van leerlingen te beoordelen. Stel na iedere les reflectieve vragen om de discussie op gang te brengen. Wat is de essentiële boodschap van deze les? Wat zou u in deze situatie doen? Hoe zou u dit probleem oplossen?

Zie Discussieruimte voor meer informatie.

Nieuwe items Waarschuwingen in de modules Nieuwe items en Takenlijst helpen studenten bij het plannen van hun werk.

Zie Meldingsoverzicht voor meer informatie.

Taken Bedenk cursustaken om studenten ook bij langere projecten scherp te houden of geef ze extra reminders. Studenten kunnen ook persoonlijke taken maken.

Zie Taken voor meer informatie.

Meer tools Geef studenten op één pagina toegang tot alle beschikbare cursustools. Veelgebruikte cursustools kunt u toevoegen aan het cursusmenu, zodat studenten de tools eenvoudig kunnen gebruiken.

Zie Beschikbaarheid van tools beheren voor meer informatie.

Blackboard Help voor studenten Blackboard Help bevat procedures voor taken die u kunt uitvoeren in het systeem. Uiteraard kunt u zoeken in de Help. Studenten die extra hulp nodig hebben, kunnen contact opnemen met de helpdesk van de instelling.
Waarschuwingen voor cursusleider De modules Waarschuwingen en Aandacht gevraagd zijn alleen zichtbaar voor cursusleiders en houden u op de hoogte van de voortgang van studenten.

Zie Meldingsoverzicht voor meer informatie.

U kunt de cursusstructuur aanpassen door inhoudsgebieden een andere naam te geven, te verwijderen, te verbergen of toe te voegen. Ook kunt u koppelingen naar tools toevoegen.