Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusstructuur: Traditioneel

Gebruik deze cursusstructuur om de online omgeving in te delen op type inhoud of functie. Zo zijn er cursusgebieden voor opdrachten, toetsen en uw inhoud.

Communicatietools zoals Discussieruimte zijn snel bereikbaar via het cursusmenu.

De Homepage is het beginpunt van de cursus en de ideale plek om belangrijke informatie weer te geven die studenten dan direct zien als ze zich aanmelden.

Klaar om aan de slag te gaan?

U kunt dit onderwerp afdrukken en raadplegen als u de cursus gaat maken. Het is misschien ook een goed idee het onderwerp Werken met cursusstructuren af te drukken als naslagmateriaal.

Hoe ziet het cursusmenu eruit?

Het cursusmenu gebruiken

In de volgende tabel worden de inhoudsgebieden en cursustools van de cursusstructuur Traditioneel beschreven.

Inhoudsgebieden en cursustools van de cursusstructuur Traditioneel
Type inhoud Beschrijving
Homepage De modulepagina Homepage kan worden aangepast en biedt studenten een overzicht van actuele cursusinformatie via modules zoals Mededelingen, Mijn agenda, Takenlijst, Nieuwe items en Mijn taken.

Zie Meldingsoverzicht voor meer informatie.

Cursusinformatie Gebruik het inhoudsgebied Cursusinformatie om materiaal aan te bieden aan studenten dat ze gedurende het semester kunnen raadplegen. Voeg hier bijvoorbeeld een syllabus toe of andere basisinformatie, zoals het beoordelingsbeleid, informatie over tekstboeken en belangrijke datums. Als chatsessies verplicht zijn, vergeet dan niet de datums van de sessies te vermelden zodat studenten hun planning kunnen aanpassen.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Mijn cursusleider Gebruik het gebied Mijn cursusleider om profielen aan te maken van uzelf, andere cursusleiders, onderwijsassistenten en gastdocenten die meewerken aan de cursus. Voeg contactgegevens toe zoals e-mailadressen, telefoonnummers, kantooruren en locatie.

Zie Contactpersonen voor meer informatie.

Inhoud Het inhoudsgebied Inhoud is het centrale, door uzelf ontworpen cursusgebied. Om uw studenten een eenvoudig te navigeren en bekende omgeving aan te bieden, kunt u voor elk hoofdstuk of onderwerp afzonderlijke mappen maken. Gebruik dit gebied voor het aanbieden van vergelijkbare inhoud, zoals lezingen, instructies en opdrachten.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Opdrachten Bewaar opdrachten in een centraal inhoudsgebied, zodat studenten weten waar ze opdrachten kunnen vinden en inleveren. Als u studenten feedback wilt geven voordat u het definitieve cijfer vaststelt, kunt u ze meerdere pogingen per afzonderlijke opdracht toestaan. Om studenten inhoud eenvoudig te laten vinden, kunt u mappen gebruiken of instellen dat afzonderlijke opdrachten na de einddatum niet meer beschikbaar zijn.

Zie Opdrachten maken en bewerken voor meer informatie.

Toetsen en vragenlijsten Het inhoudsgebied Toetsen en vragenlijsten is een centrale locatie voor het aanbieden van toetsen en vragenlijsten voor een semester. U kunt overwegen studenten als eerste een algemene vragenlijst zonder cijfertoekenning aan te bieden, zodat ze bekend kunnen raken met de interface. Om studenten inhoud eenvoudig te laten vinden, kunt u mappen gebruiken of instellen dat toetsen en vragenlijsten na de einddatum niet meer beschikbaar zijn.

ZieToetsen en enquêtes maken voor meer informatie.

Discussieruimte U kunt discussieforums opzetten voor formele opdrachten, bijvoorbeeld door iedere week een vraag te stellen over een cursusonderwerp, maar ook voor informele interactie, waar studenten vragen kunnen stellen en kunnen reageren op vragen van anderen.

Zie Discussieruimte voor meer informatie.

Chat Gebruik de tool Chat om te chatten over besproken onderwerpen, voor realtime interactie in asynchrone cursussen en het plannen van het project.

Zie Chat voor meer informatie.

Mijn cijfers Op de pagina's van het onderdeel Mijn cijfers kunnen studenten de status zien van items met cijfertoekenning zoals opdrachten, toetsen en bijdragen aan discussieforums.

Zie Mijn cijfers voor meer informatie.

Tools Geef studenten op één pagina toegang tot alle beschikbare cursustools. Veelgebruikte cursustools kunt u toevoegen aan het cursusmenu, zodat studenten de tools eenvoudig kunnen gebruiken.

Zie Beschikbaarheid van tools beheren voor meer informatie.

Waarschuwingen voor cursusleider De modules Waarschuwingen en Aandacht gevraagd zijn alleen zichtbaar voor cursusleiders en houden u op de hoogte van de voortgang van studenten.

Zie Meldingsoverzicht voor meer informatie.

Help Blackboard Help bevat procedures voor taken die u kunt uitvoeren in het systeem. Uiteraard kunt u zoeken in de Help. Studenten die extra hulp nodig hebben, kunnen contact opnemen met de helpdesk van de instelling.

U kunt de cursusstructuur aanpassen door inhoudsgebieden een andere naam te geven, te verwijderen, te verbergen of toe te voegen. Ook kunt u koppelingen naar tools toevoegen.