Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusberichten

Cursusberichten zijn een manier om in een beveiligde omgeving persoonlijk te communiceren met andere deelnemers. Hoewel deze functionaliteit vergelijkbaar is met e-mail, moet u zijn aangemeld bij een cursus om cursusberichten te kunnen lezen en verzenden. De tool Cursusberichten kan echter betrouwbaarder zijn dan de tool E-mail. De reden hiervoor is dat onjuiste of verouderde e-mailadressen van studenten geen invloed hebben op deze manier van communiceren.

Cursusberichten verschillen van de berichten die worden verzonden met Mijn Blackboard. Zie Berichten voor meer informatie.

Studenten krijgen geen melding als ze een nieuw cursusbericht ontvangen. Geef studenten daarom de tip dat ze regelmatig controleren op nieuwe berichten. Zowel inkomende als uitgaande berichten worden opgeslagen door de tool Cursusberichten.

Cursusberichten kunnen worden geordend in mappen, worden gemarkeerd als Gelezen of Ongelezen, worden verplaatst naar andere mappen of worden verwijderd. Het berichtengebied bevat twee mappen, Postvak IN en Verzonden, die u niet kunt verwijderen of hernoemen.

De instelling kan bepalen of gebruikers persoonlijke mappen mogen maken en bijlagen mogen toevoegen. Standaard zijn deze bewerkingen niet toegestaan.

Een cursusbericht verzenden

 1. Klik in het cursusmenu op de koppeling Tools. Selecteer Cursusberichten op de pagina Tools.

  -OF-

  Ga naar het configuratiescherm, vouw de sectie Cursustools uit en selecteer Cursusberichten.

 2. Klik op de actiebalk van de pagina Cursusberichten op Bericht opstellen.
 3. Klik op de pagina Bericht opstellen op Aan om een lijst met cursusleden weer te geven.
 4. Selecteer de ontvangers in het vak Ontvangers selecteren: Aan en klik op de pijl-rechts om deze over te brengen naar het vak Ontvangers. U kunt de functies CC en BCC gebruiken om het bericht te sturen naar gebruikers die mogelijk ook geïnteresseerd zijn in het bericht, maar die niet de primaire ontvangers zijn. Wanneer u BCC gebruikt, weten andere ontvangers niet dat de gebruikers in dit veld het bericht ook ontvangen.

  Als u in Windows meerdere gebruikers achter elkaar wilt selecteren, houdt u Shift ingedrukt terwijl u op de eerste en de laatste naam klikt. Als u gebruikers wilt selecteren die niet naast elkaar staan, houdt u Ctrl ingedrukt terwijl u op de gewenste namen klikt. Op een Mac gebruikt u de toets Command in plaats van Ctrl. Met de functie Alles selecteren kunt u alle cursusdeelnemers selecteren.

 5. Voer een onderwerp in.
 6. Voer de berichttekst in. Gebruik de functies van de inhoudseditor om de tekst op te maken en bestanden, afbeeldingen, webkoppelingen, multimedia en mashups toe te voegen. U kunt alleen bestanden toevoegen uit Cursusbestanden of Content Collection.
 7. Klik op Verzenden.

Een cursusbericht weergeven en doorsturen

 1. Selecteer een map op de pagina  Cursusberichten .
 2. Klik op de pagina  Map  op de koppeling in de kolom  Onderwerp  van het bericht.
 3. Klik op de pagina  Bericht weergeven  op  Doorsturen  om een kopie van het bericht naar iemand anders te sturen.
 4. Selecteer op de pagina  Bericht doorsturen  de ontvangers in het vak  Ontvangers selecteren: Aan  en klik op de pijl-rechts om deze over te brengen naar het vak  Ontvangers .

  Als u in Windows meerdere gebruikers achter elkaar wilt selecteren, houdt u  Shift  ingedrukt terwijl u op de eerste en de laatste naam klikt. Als u gebruikers wilt selecteren die niet naast elkaar staan, houdt u  Ctrl ingedrukt terwijl u op de gewenste namen klikt. Op een Mac gebruikt u de toets  Command  in plaats van  Ctrl . Met de functie  Alles selecteren  kunt u alle cursusdeelnemers selecteren.

 5. Klik op Verzenden.

Een map maken voor cursusberichten

Als dit is toegestaan door de instelling, kunt u persoonlijke mappen maken voor het overzichtelijk opslaan van uw berichten. Persoonlijke mappen zijn alleen bedoeld voor het opslaan van berichten. Ontvangen berichten worden altijd eerst weergegeven in de map Postvak IN en verzonden berichten in de map Verzonden. Nadat een bericht is weergegeven, kunt u dit verplaatsen naar een persoonlijke map.

 1. Klik op de actiebalk van de pagina Cursusberichten op Map maken.
 2. Typ op de pagina Map toevoegen de naam van de nieuwe persoonlijke map in het vak Naam.
 3. Klik op Verzenden.

Een cursusbericht verplaatsen

Berichten kunnen worden verplaatst van elke map naar een persoonlijke map. Via persoonlijke mappen kunnen berichten worden geordend zodat ze later snel kunnen worden gevonden. U kunt berichten niet verplaatsen naar de map Postvak IN of Verzonden.

 1. Selecteer op de pagina Cursusberichten de map met het bericht.
 2. Schakel op de pagina Map de selectievakjes van de gewenste berichten in en klik op Verplaatsen.
 3. Selecteer op de pagina Bericht verplaatsen een map in de vervolgkeuzelijst Een persoonlijke map selecteren. Dit is de map waarnaar de berichten worden verplaatst. De berichten worden verwijderd uit de oude map nadat deze zijn verplaatst naar de nieuwe map.
 4. Klik op Verzenden.

Een cursusbericht verwijderen

 1. Selecteer op de pagina Cursusberichten de map met het bericht.
 2. Schakel op de pagina Map de selectievakjes van de gewenste berichten in en klik op Verwijderen. Deze bewerking kan niet ongedaan worden gemaakt.

Een cursusbericht afdrukken

 1. Selecteer op de pagina Cursusberichten de map met het bericht.
 2. Klik op de pagina Map op de koppeling in de kolom Onderwerp van het bericht.
 3. Klik op de pagina Bericht weergeven op Afdrukken. Het bericht wordt afgedrukt met de afdrukinstellingen van de webbrowser.

Een koppeling voor de tool Cursusberichten toevoegen aan het cursusmenu

Als u wilt dat studenten de tool Cursusberichten regelmatig raadplegen, kunt u een koppeling toevoegen aan het cursusmenu, zodat studenten met één muisklik toegang hebben tot de tool. U kunt de naam van de koppeling desgewenst aanpassen.

 1. Activeer de bewerkingsmodusAAN) en wijs het plusteken boven het cursusmenu aan. De vervolgkeuzelijst Menu-item toevoegen verschijnt.
 2. Selecteer Toolkoppeling.
 3. Voer een naam in voor de koppeling.
 4. Selecteer Berichten in de vervolgkeuzelijst Type.
 5. Schakel het selectievakje Beschikbaar voor gebruikers in.
 6. Klik op Verzenden.

De nieuwe toolkoppeling wordt onder aan het cursusmenu weergegeven. Gebruik de pijlen om de koppeling op de gewenste positie weer te geven. Open het contextmenu van een bericht om de koppeling te hernoemen, te verbergen of te verwijderen.