Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Discussiestatistieken weergeven

Het prestatieoverzicht is een waardevol hulpmiddel voor het volgen van de voortgang van studenten tijdens een cursus. U krijgt in tabelformaat een overzicht van de activiteiten en voortgang van alle studenten. Gedurende het verloop van cursus kunt u zo snel zien of studenten uw cursus regelmatig bezoeken, cursusinhoud raadplegen en bijdragen aan discussieforums. Aan de hand van deze informatie kunt u afleiden welke studenten onvoldoende actief zijn of hulp en ondersteuning nodig hebben. Zie Werken met het prestatieoverzicht voor meer informatie.

Uw instelling bepaalt of de tool Prestatieoverzicht beschikbaar is. Het is mogelijk dat uw instelling ook de tool Discussieruimte heeft uitgeschakeld. Het is belangrijk te weten dat dit gevolgen heeft voor de informatie die wordt weergegeven in het prestatieoverzicht.

Discussiestatistieken weergeven

 1. Vouw in het configuratiescherm het onderdeel Evaluatie uit en selecteer Prestatieoverzicht.
 2. In het prestatieoverzicht kunt u zien in hoeveel forums een gebruiker berichten heeft gepost. Klik in de kolom Discussieruimte op een genummerde koppeling om details weer te geven.
 3. Op de pagina Discussieruimte zijn de volgende gegevens beschikbaar:

  U kunt een kolom sorteren door op de kolomkop of het driehoekje te klikken.

  • Forum: alle forums waarop een gebruiker berichten heeft gepost.
  • Totaal aantal berichten: klik op de koppeling om een pagina weer te geven met de berichten die de gebruiker op dat forum heeft gepost.
  • Datum van laatste bericht: hier kunt u zien wanneer een gebruiker het forum het laatst heeft bezocht.
  • Gemiddelde berichtlengte: de gemiddelde berichtlengte (aantal tekens).
  • Minimum berichtlengte: de minimale berichtlengte (aantal tekens).
  • Maximale berichtlengte: de maximale berichtlengte (aantal tekens).
  • Gemiddelde berichtpositie: dit cijfer geeft een indicatie van de bijdragen van een gebruiker aan een discussielijn.
  • Cijfer: klik op de koppeling in de kolom om de bijbehorende Grade Center-kolom weer te geven (als er een cijfer wordt vermeld).
 4. Klik op de actiebalk op E-mail naar gebruiker om contact op te nemen met een gebruiker. De velden Aan en Van op de pagina E-mail verzenden naar forumgebruiker worden automatisch ingevuld.
 5. Klik in de kolom Forum op een forumtitel om een pagina Verzameling weer te geven met alle berichten van een gebruiker op dat forum.