Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

De pagina Groepen

Ongeacht de grootte...is het ordenen, beheren en controleren van virtuele groepen heel eenvoudig

Wanneer u de pagina Groepen opent, ziet u aan het begin van de pagina de drie koppelingen Alle groepen, Groepssets en Alle gebruikers.

Vanaf de pagina Groepen hebt u de volgende mogelijkheden:

  • Eenvoudig zien welke studenten in welke groepen zijn opgenomen, inclusief studenten die niet in een groep zijn ingedeeld.
  • Eenvoudig het lidmaatschap van groepen zien en aanpassen. Er zijn nu avatars beschikbaar om gebruikers van verschillende groepen van elkaar te onderscheiden.
  • Lidmaatschap voor groepssets bepalen en beheren.
  • Groepen en groepslidmaatschappen importeren en exporteren.
  • Kolommen sorteren, bulkbewerkingen uitvoeren voor het verwijderen van groepen en slimme weergaven van Grade Center maken voor een of meer groepen.
  • Eventueel de beschikbaarheid van tools voor alle groepen beheren.

Weergaveopties

De mogelijkheid om de kolommen te zien voor de groepstools wordt bepaald door de vervolgkeuzelijst Weergaveopties, dus is het mogelijk dat u niet al deze kolommen ziet wanneer u de pagina Groepen de eerste keer opent.

Nadat u groepen hebt gemaakt, kunt u tools beschikbaar of niet beschikbaar maken. Klik op het vinkje in de kolom van een tool als u de tool niet beschikbaar wilt maken. Er wordt dan een X weergegeven in de kolom. Klik op de X in de kolom van een tool als u de tool beschikbaar wilt maken. Er wordt dan een vinkje weergegeven. Gebruik de vervolgkeuzelijst Weergaveopties op de actiebalk om de beschikbaarheid van tools weer te geven of te verbergen.

Met de vervolgkeuzelijst Bulkacties op de actiebalk kunt u groepen selecteren die u wilt verwijderen of in Grade Center slimme weergaven maken voor elke groep. Een slimme weergave is een weergave van Grade Center waarin alleen bepaalde gegevens zichtbaar zijn. U ziet alleen de kolommen die voldoen aan de opgegeven criteria. De weergave wordt opgeslagen voor herhaald gebruik. Wanneer Grade Center erg veel studenten en kolommen bevat, zijn slimme weergaven een uitstekend hulpmiddel om snel gegevens te vinden.

De pagina Alle gebruikers

Op de pagina Alle gebruikers kunt u zien van welke groepen studenten deel uitmaken, gebruikers zoeken, meerdere gebruikers tegelijk toevoegen aan een groep en gebruikers verwijderen uit groepen.