Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Groepen importeren en exporteren

U kunt een CSV-bestand (met door komma's gescheiden waarden) exporteren met daarin uw bestaande groepen en de bijbehorende groepsleden, deze vervolgens offline ordenen en dan weer importeren.

U kunt de import- en exportfuncties gebruiken om nieuwe gebruikers en groepen toe te voegen, maar u kunt gebruikers of groepen niet verwijderen. Tijdens deze processen kunt u geen nieuwe gebruikers toevoegen aan uw cursus.

Groepscodes

Groepscodes zijn unieke ID's die uitsluitend zijn bedoeld voor importbewerkingen. U kunt een kolom weergeven in de interface om de groepscodes te zien, maar u kunt groepscodes niet bewerken vanuit een cursus.

Groepscodes worden ook opgenomen in gedownloade CSV-bestanden. U kunt de groepscodes bewerken in het CSV-bestand wanneer u bestaande gebruikers importeert in een groep om er zeker van te zijn dat ze aan de juiste groep worden toegevoegd. Groepscodes zijn noodzakelijk om groepen altijd uniek te kunnen identificeren voor het geval er groepen met dezelfde naam bestaan.

Als u alle groepen bekijkt, kunt u de vervolgkeuzelijst Weergaveopties gebruiken om de kolom Groepscode weer te geven of te verbergen.