Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Samenwerkingssessies

Samenwerkingssessies zijn real-time lessen en discussies. Er zijn twee belangrijke samenwerkingstools:

  • Chat: Chat is een tool voor het online uitwisselen van tekstberichten.
  • Virtueel klaslokaal: Virtueel klaslokaal is een gedeelde, online omgeving waarin gebruikers koppelingen kunnen bekijken, hun bureaublad kunnen delen, bestanden kunnen uitwisselen en kunnen chatten. Beiden typen samenwerking kunnen worden vastgelegd en opgeslagen voor toekomstig gebruik.

Gebruik de pagina Samenwerkingssessie om de samenwerkingstools te beheren die beschikbaar zijn in Blackboard Learn. Via deze pagina hebt u toegang tot alle samenwerkingssessies voor de cursus, inclusief de sessies die al hebben plaatsgevonden en zijn vastgelegd en de sessies die voor een later tijdstip zijn gepland. U kunt ook nieuwe samenwerkingssessies plannen en wijzigingen doorvoeren in sessies die al zijn gepland via deze pagina.

Standaardsamenwerkingssessies

Elke cursus en organisatie begint met twee standaardsamenwerkingssessies. Virtueel klaslokaal is standaard ingesteld op Collegezaal en chat op Kantooruren. U kunt deze standaardsessies verwijderen of een andere naam geven.

Het verwijderen van een sessie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Functies voor samenwerkingssessies gebruiken

Op de pagina Samenwerkingssessies zijn de volgende functies beschikbaar:

Functies
Bewerking Handeling
Een nieuwe samenwerkingssessie maken Samenwerkingssessie maken. De pagina Samenwerkingssessie maken wordt weergegeven. Zie Samenwerkingssessies maken en wijzigen voor meer informatie.
Sessies op de pagina filteren Klik op de pijl naast de vervolgkeuzelijst en selecteer het type sessie dat u wilt weergegeven. Klik op Filter. De filters zijn:
  • Alles weergeven: het standaardfilter waarmee alle samenwerkingssessies worden weergegeven.
  • Beschikbare sessies: Hiermee worden alle sessies weergegeven die momenteel in gebruik zijn.
  • Sessies met opnamen: Hiermee worden voltooide sessies weergegeven waarvan een opname is gemaakt.
  • Toekomstige sessies: sessies weergeven die zijn gepland in de toekomst.
Zoeken naar een sessie Selecteer de optie Sessienaam, Begindatum of Einddatum en voer vervolgens een waarde in het veld in. Klik op Zoeken.
Deelnemen aan een sessie Selecteer Deelnemen in het contextmenu voor de sessie. Het virtuele klaslokaal of de chatruimte voor die sessie wordt geopend. Zie Virtueel klaslokaal en Chat voor meer informatie.
De opnamen voor een sessie weergeven Opnamen naast de sessie. De pagina Sessieopnamen wordt weergegeven. Zie Sessieopnamen voor meer informatie.
De naam, beschikbaarheid of tools wijzigen die tijdens de sessie worden gebruikt Klik op Bewerkenin het contextmenu voor de sessie. De pagina Sessieopnamen bewerken wordt weergegeven.
Een sessie verwijderen

Klik op Verwijderenin het contextmenu voor de sessie.

Opmerking:  Deze bewerking kan niet ongedaan worden gemaakt.