Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Toetsen en enquêtes implementeren

Nadat u een toets of enquête hebt gemaakt, moet het onderdeel worden geïmplementeerd of gepubliceerd voor de gebruikers van uw cursus. Dit proces bestaat uit twee stappen: de toets of enquête toevoegen aan een inhoudsgebied en het onderdeel vervolgens beschikbaar maken.

Niet beschikbare toetsen

Het verschil tussen niet-beschikbare beoordelingen en verwijderde beoordelingen.

  • Verwijderde beoordelingen zijn niet meer aanwezig in een cursus. Wanneer u een beoordeling verwijdert, kunt u dit niet ongedaan maken.
  • Niet-beschikbare beoordelingen zijn beoordelingen die zijn gedistribueerd naar een inhoudsgebied, maar waarvan de koppeling niet wordt weergegeven voor studenten.

U opent het onderdeel met toetsen via het configuratiescherm > Cursustools > Toetsen, enquêtes en pools.

De beschikbaarheid van beoordelingen kunt u beheren via de pagina Toetsopties of Enquêteopties. Voor de beschikbaarheid van de beoordeling kunt u een specifieke tijdsduur opgeven via de velden Weergeven vanaf en Weergeven tot. Wanneer de koppeling naar de beoordeling beschikbaar is en er geen datum is ingesteld, wordt de beoordeling onmiddellijk en altijd beschikbaar gemaakt.

Voordat u begint

U kunt een toets of enquête pas implementeren nadat u deze hebt gemaakt en nieuwe vragen hebt samengesteld. U kunt ook de functie Vragen zoeken gebruiken om bestaande vragen te kopiëren of te koppelen.

Zie Toetsen en enquêtes maken en Vragen hergebruiken voor meer informatie.

Een toets of enquête toevoegen aan een inhoudsgebied

  1. Ga naar het cursusgebied waaraan u een toets of enquête wilt toevoegen.
  2. Wijs op de actiebalk Beoordelingen aan om de beschikbare opties weer te geven.
  3. Selecteer Toets of Enquête.
  4. Selecteer een toets of enquête in de lijst Toets toevoegen of Enquête toevoegen.
  5. Klik opVerzenden. De pagina Toetsopties wordt weergegeven.

Een toets of enquête beschikbaar maken

De beschikbaarheid van een toets of enquête kunt u instellen nadat u de beoordeling hebt toegevoegd aan een cursusgebied. De beschikbaarheid kunt u beheren via de pagina Toetsopties.

  1. Selecteer op de pagina Toetsopties of Enquêteopties de optie Ja bij De koppeling beschikbaar maken om het onderdeel beschikbaar te maken voor gebruikers. Als u deze optie instelt op Nee, wordt de koppeling niet weergegeven aan studenten. U kunt de koppeling beschikbaar maken en vervolgens de velden Weergeven vanaf en Weergeven tot gebruiken om een tijdsduur op te geven voor de weergave van de koppeling.
  2. Stel de opties voor beschikbaarheid, feedback en presentatie in voor een toets of enquête.
  3. Klik opVerzenden.