Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

De status van vragen in een toets of enquête

Vraagvoltooiingsstatus is een tool waarmee studenten snel op elk gewenst moment een actueel beeld kunnen krijgen van hun voortgang (voltooide of onvoltooide vragen) in een beoordeling.

De tool Vraagvoltooiingsstatus gebruiken

De knop Antwoord opslaan naast elke vraag is een visuele herinnering voor studenten dat ze hun werk regelmatig moeten opslaan.

Als een student een beoordeling maakt, wordt de voltooiingsstatus van de vragen boven aan de pagina weergegeven, net onder het vak Instructies. De tool Vraagvoltooiingsstatus blijft zichtbaar boven aan de pagina, zelfs als de student door de beoordeling bladert. Gebruik de dubbele pijlen om het statusgebied uit of samen te vouwen.

Wanneer de student een vraag beantwoordt en verdergaat naar de volgende pagina bij het maken van een beoordeling waarbij de vragen een voor een worden weergegeven, wordt het statusvak bijgewerkt om aan te geven dat de vorige vraag is beantwoord. Als de student een vraag niet beantwoordt en verdergaat naar de volgende vraag, wordt het statusvak bijgewerkt om aan te geven dat de vorige vraag niet is beantwoord

De student kan door vragen navigeren door te klikken op een vraagnummer in het statusvak. Deze mogelijkheid is alleen beschikbaar bij toetsen die allemaal tegelijkertijd worden gedistribueerd of per vraag wanneer terugstappen is toegestaan

Bij de optie Allemaal tegelijkertijd kan de student met de knop Opslaan naast elke vraag de specifieke vraag opslaan zonder steeds naar het einde van de pagina te hoeven bladeren om de pagina op te slaan.

Door het opslaan van een enkele vraag of alle vragen die zijn beantwoord (met de knop Opslaan onder aan de pagina), verandert de voltooiingsstatus om aan te geven welke vragen zijn voltooid.

Toets- of enquêteresultaten bekijken

  1. Ga in het Grade Center naar de kolom van de toets of enquête.
  2. Open het contextmenu van de kolom.
  3. Selecteer Pogingstatistieken. De resultaten worden weergegeven op de pagina Statistieken.

aangezien enquêtes anoniem zijn, worden de resultaten alleen aangeboden als statistieken en is het niet mogelijk afzonderlijke antwoorden te bekijken. Als de enquête een open vraag bevat, worden alle bijbehorende antwoorden weergegeven.