Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Online surveilleren met Kryterion Konnect

Blackboard is een partnerschap aangegaan met Kryterion Konnect™, de marktleider op het gebied van veilige online surveillance, om rechtstreeks binnen het Blackboard Learn-platform surveillance aan te bieden voor tentamens voor cursussen die op afstand worden gegeven. Instellingen kunnen nu kiezen voor een schaalbare oplossing voor online surveillance, waardoor de leerprestaties van studenten nog efficiënter kunnen worden beoordeeld en de academische integriteit kan worden gegarandeerd.

Eenvoudig. Veilig. Schaalbaar. En gewoon binnen Blackboard Learn.

Kryterion Konnect maakt het mogelijk om op een optimale manier online surveillance uit te voeren, zodat de leerervaring voor online cursisten verder kan worden verbeterd door het aanbieden van flexibiliteit en gebruiksgemak terwijl tegelijkertijd de integriteit van het beoordelingsproces wordt gewaarborgd.

 • Naadloze integratie: cursusleiders kunnen op een eenvoudige en veilige manier rechtstreeks binnen Blackboard Learn beoordelingen aanbieden, zodat zowel cursusleiders als studenten de vertrouwde cursusomgeving niet hoeven te verlaten.
 • Onovertroffen beveiliging: de combinatie van een zelf ontwikkelde vergrendelingstechnologie en geavanceerde verificatiemethoden zorgt voor een goed beveiligde toetsomgeving die alleen toegang biedt aan afdoende geverifieerde studenten.
 • Objectieve, professionele surveillance: goed opgeleide surveillanten controleren op afwijkend gedrag en spreken studenten hierop aan, zodat misbruik wordt voorkomen of bestraft.
 • Flexibiliteit: met een keuze voor standaardopties of uitgebreide opties, ondersteuning voor verschillende betalingsmodellen en de mogelijkheid om tentamenbeperkingen te selecteren, biedt Kryterion Konnect instellingen de flexibiliteit en controle om online toetsen op hun voorwaarden af te nemen.
 • Minder belasting van cursusleiders: online toetsen betekent geen handmatige verwerking meer van tentamenformulieren, waardoor cursusleiders hun tijd ergens anders aan kunnen besteden.
 • Verbeterde ervaring voor studenten: studenten kunnen overal en op ieder moment toetsen plannen en maken, met hun eigen computer en webcam. Hierdoor wordt online leren nog toegankelijker, gemakkelijker en betaalbaarder.

Belangrijkste kenmerken

 • Vergrendeling van browser
 • Gezichtsherkenning en biometrie van toetsaanslagen
 • Live monitoring via video en audio door Kryterion Certified Proctors™
 • Video- en audio-opnamen voor optionele sessieanalyse
 • Volledige sessietranscripts met incidenten voorzien van een tijdstempel en afwijkend gedrag voorzien van een bladwijzer voor eenvoudige analyse
 • Compliance met FERPA en ADA

Veelgestelde vragen

Wie is Kryterion?

Kryterion heeft meer dan 20 jaar ervaring in de testindustrie en is een full-service organisatie die tests ontwikkelt en aanbiedt. De organisatie is ook gespecialiseerd in hoogwaardige technologie voor het afnemen en beveiligen van online toetsen voor onder andere de markten voor leren op afstand en technologie. Kryterion was het eerste bedrijf dat online surveillance wereldwijd introduceerde en heeft in die context in Amerika de Distance Learning Association Award for 21st Century Distance Learning ontvangen voor de bewezen technologie en 'best practices'.

Wat is online surveilleren?

Online surveilleren is het elektronisch monitoren van een toetssessie op verdacht gedrag en/of schendingen van toetsnormen. Online surveilleren is alleen mogelijk als een surveillant de uitvoering van een tentamen beheert en tegelijkertijd een student observeert via een webcam en microfoon.

Hoe ga ik aan de slag?

De integratie Kryterion Konnect is beschikbaar via een Building Block voor klanten met een licentie voor Blackboard Learn 9.1, Service Pack 6 en hoger. De geïntegreerde oplossing is beschikbaar voor klanten in de Noord-Amerikaanse (V.S. en Canada) markt voor hoger onderwijs, de markt voor professioneel onderwijs, en de markten voor hoger onderwijs in het Verenigd Koninkrijk., Australië en Nieuw-Zeeland.

Kryterion biedt gedurende een beperkte periode een gratis pilot van Kryterion Konnect aan voor uw instelling. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet er minstens één cursusleider deelnemen en moeten gedurende een periode van zes maanden 75-100 beoordelingen plaatsvinden.

Als uw instelling gebruik wil maken van deze eenvoudige, veilige, schaalbare oplossing voor online surveillance, moet u zich aanmelden voor de gratis pilot en het Building Block installeren. Neem contact op met uw Blackboard-beheerder als u meer wilt weten over deze oplossing.

Welke informatiebronnen zijn er beschikbaar voor mijn studenten?

Zie Online surveilleren met Kryterion Konnect voor informatiebronnen voor studenten, inclusief een handboek, aanbevolen procedures en veelgestelde vragen.